McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 22 Eylül 2019, Pazar 11:22 tarihinde eklendi. 389 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

1 Saniyede Bağlıyor, İstenirse Anında Çözülüyor

Edirne'de "jet kravatçı" olarak tanınan Sebahattin Kara, kendine özgü kravat bağlama tekniği ile hem satışlarını artırıyor, hem de müşterilerini kendisine hayran bırakıyor.
1 Saniyede Bağlıyor, İstenirse Anında Çözülüyor

Jet Kravatçı

Edirne’de tekstil işiyle uğraşan Sebahattin Kara saniyeler içerisinde kravat katlıyor. Kravat bağlamadaki ustalığı nedeniyle arkadaş çevresince Jet Kravatçı olarak tanınan Sebahattin Kara, uzun uğraşlar sonunda bağlanabilecek kravatı 1 saniye içerisinde bağlayarak görenleri şaşkına çeviriyor.

İzleyenleri Hayran Bırakıyor

54 yaşındaki Sebahattin Kara, senelerdir spor çantasına doldurduğu kravatları cadde cadde, sokak sokak dolaşıp satarak ekmeğini çıkarıyor. Yaklaşık 30 yıldır kravat satan Kara, satışlarını artırmak için her yıl geliştirdiği hızlı kravat bağlama teknikleriyle "jet kravatçı" olarak biliniyor. Gösterileriyle müşterileri kendisine hayran bırakan Kara, kravat bağlama gösterisinin satışlarını artıran en önemli özellik olduğunu belirtti.

“Kendi Rekorumu Egale Ettim”

Şehrin en işlek bölgesi olan Selimiye Camii bahçesinde yeni yöntemi vatandaşlara gösteren Kara, amacının Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek olduğunu ifade etti.

Geç öğrenmesine rağmen kısa sürede çok hızlı kravat bağlayan biri haline geldiğini belirten Kara; “Satarken de ilgi çekici gösterimi yapıyorum. İzleyen herkes çok şaşırıyor. Nasıl bu kadar hızlı bir şekilde kravat bağladığımı merak ediyorlar. Kravat almak istemeyenler bile gösterimi izleyince fikirlerini değiştirip alıyorlar. Kendi tekniğimle yaptığım hızlı kravat bağlamada dünya şampiyonuyum. Bu bağlama tekniği tamamen bana ait. Daha önce 2 saniye rekorumu yine kendim egale ederek kravat bağlama hızımı 1 saniyeye düşürdüm. Yarışmaların birçoğunda birinci oldum. Uluslararası birçok gösteriye gittim. Türkiye'de de birçok gösteride çıktım.” İfadelerini kullandı.

Boğulma Riski Yok

Kendi stiliyle bağladığı kravatlarda boğulma riskinin olmadığını söyleyen Sebahattin Kara; “Bağladığım kravatlarda boğulma riski yoktur. Olası bir kavga anı, ya da arabada kaza anında bir yere sıkıştığında kravat kendiliğinden çözülür. Bağladığım bu kravat nereden çekilirse çekilsin çekenin elinde kalır.” Dedi.

Esnaf Şaşkına Döndü

Kent esnaflarından Bahri Dinar da 30 yıldır kravat kullandığını fakat bu kadar hızlı ve kravat bağlayanını ilk defa gördüğünü belirtti. Dinar; “Bizim kravat bağlamamız aşağı yukarı 5 - 10 dakika sürüyor. Sebahattin ile yolda rastladık ve gördüğümüz yönteme çok şaşırdık. 1 saniyede kravat bağladı. Boğulma riski olmayan bir yöntem. Bunu okul çocuklarına da önermek gerektiğini düşünüyorum. Hemen çektiğinde çözülüp elinde kalıyor. Çok doğal ve güzel bir yöntem. İlk defa karşılaştık ve çok şaşırdık.” ifadelerini kullandı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali