McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 30 Eylül 2019, Pazartesi 19:17 tarihinde eklendi. 298 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Balkan Türkleri, Doğu Türkistan’daki zulme tepki gösterdi

1 Ekim 1949 Doğu Türkistan’ın komünist Çin tarafından işgali ile başlayan zulüm bu yıl 70’nci yılına girdi. Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mükremin Duygun, Balkan Türkleri olarak Uygur Türklerinin uğradığı zulme uzak olmadıklarını ve Doğu Türkistan’ın sahipsiz olmadığını vurguladı.
Balkan Türkleri, Doğu Türkistan’daki zulme tepki gösterdi

Doğu Türkistan’ın Çin tarafından işgalinin 70. yılında bir açıklama yapan Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mükremin Duygun, Balkan Türkleri olarak Uygur Türklerinin uğradığı zulme uzak olmadıklarını ve Doğu Türkistan’ın sahipsiz olmadığını vurguladı.

1 Ekim 1949 Doğu Türkistan’ın komünist Çin tarafından işgali ile başlayan zulüm bu yıl 70’nci yılına girdi. Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana 35 milyon Doğu Türkmenistanlıyı zalimce katlettiğini belirten Akdeniz Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Mükremin Duygun, “Söz konusu katliam uluslararası arenada hiçbir zaman ilgi çekmedi, neredeyse yok sayıldı. Başta ülkemiz olmak üzere diğer Türki Cumhuriyetlerin verdiği tepkilere rağmen Uygur Türklerinin üzerindeki baskılar günümüzde de artarak devam etmektedir” dedi.

“Doğu Türkistan, sahipsiz değildir”

Çin’in son zamanlarda, özellikle Türk Dünyası’nın Uygur Türklerini sahiplenmemesi için çeşitli yöntemlere başvurduğuna dikkat çeken Duygun, “Çin, uluslararası platformlarda kardeşlerimiz olan Uygur Türklerini ‘radikal İslamcı’ karalamasıyla sahipsiz ve yetim bırakmaya çalışıyor. Doğu Türkistan ve soydaşlarımız asla sahipsiz değildir” şeklinde konuştu.

“Balkan Türkleri de benzer zulme maruz kaldı”

Türkiye’nin ülke dışında yaşayan Türkler için bir umut kaynağı olduğuna dikkat çeken Duygun şunları söyledi: “ Doğu Türkistan ve Balkanlar başta olmak üzere birçok ülkede ‘ Türkiye’ adını duyduğu zaman umutlanan, bizden medet uman soydaşlarımız var. Şu an Doğu Türkistan’da yaşayan Türklerin yaşadıkları sorunları Balkan Türkleri de uzun süre yaşadı. Balkan Türkleri olarak bizler de bu tür zulüm ve baskılara uzak değiliz. Doğu Türkistan’ı anlıyor ve bu zulmün bitirilmesi hususunda gerekenlerin yapılmasını arzu ediyoruz”

        
Kaynak: Kırcaali haber

Yazdır Paylaş
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali