McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 06 Ekim 2019, Pazar 15:05 tarihinde eklendi. 529 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“TÜRK YARGISI EN DOĞRU KARARI VERECEK”

Edirne Belediye Meclisi’nin 6 Eylül 2019 tarihinde ETUS güzergâh değişikliği kararını alması üzerine Edirne Ulaşım Kooperatifi “Yasalara uygun karar alınmamıştır” diyerek kararın iptali için yargı yoluna gitmişti. Konu ile ilgili açıklama yapan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Mahkemeler, Türk yargısı en doğru kararı verecek, o karara da biz de uyacağız. Biz bu kararları alırken akşam yatıp, sabah kalkıp; ‘yahu hadi şurada yeni bir hat koyalım, ya da kaldıralım’ demiyoruz.” Dedi.
“TÜRK YARGISI EN DOĞRU KARARI VERECEK”

“Türk yargısı en doğru kararı verecektir”

Anayasaya göre tüm kurumların tasarruflarının ve kararlarının yargı denetimine açık olduğunu söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, vatandaşın kararların iptali veya değişikliği için yargıya başvurma hakkına sahip olduğunu söyledi.

Yanlış veya doğru kararlarda yargıya başvurmalarının bir vatandaşlık hakkı olduğunu dile getiren Gürkan, “Biz, bu hakkı kullandı diye hiçbir vatandaşımıza niye kullandı demeyiz. Hem anlayışımız gereği demeyiz hem de hukuk gereği diyemeyiz. Mahkemeler, Türk yargısı en doğru kararı verecek, o karara da biz de uyacağız. Biz bu kararları alırken akşam yatıp, sabah kalkıp; ‘yahu hadi şurada yeni bir hat koyalım, ya da kaldıralım’ demiyoruz. Biz de yaptığımızın hem o işin uzmanlığına, hem de hukuka uygun olmasına asgari riayet eden insanlarız, yaptığımızın doğru olduğuna inanıyoruz. “ ifadelerini kullandı.

“Türkiye’deki en uzman kuruluşlardan birisi yaptı”

Hat optimizasyonu çalışmasının 4 ay sürdüğünü belirten Gürkan, “Türkiye’deki en uzman kuruluşlardan birisi yaptı. Daha önceki Edirne Ulaşım Master Planı’nı hazırlayan kuruluş yaptı. 7 bin yüz yüze görüşmeler oldu, anketler yapıldı, onun sonucunda ortaya çıkan bir çalışma bu. Biz de belediye meclisinde, komisyonlarda konuşup tartıştık ve sonuç itibariyle karara bağladık.” dedi.

“Toplu ulaşım eleştiriye açıktır”

Toplu ulaşım sistemlerinin eleştiriye açık olduğunu söyleyen Gürkan, “Mesela; ‘balık istifi taşınmak istemiyoruz’ eleştirisi var. Ben de istemiyorum balık istifi taşınmak ama adı üstünde ‘toplu ulaşım’. Yani toplu olarak taşımaktan bahsediyoruz. Mesela İstanbul’da, Kocaeli’de, Newyork’ta, Londra’da yok mu? Ben en son Londra’ya gittim, Metro’ya 1 buçuk saatte binebildim. Toplu ulaşım böyle oluyor. Bunu defalarca anlattım ama bunu bazıları anlıyor, bazıları anlamak istemiyor.“ açıklamalarında bulundu.

“Toplu ulaşımda AK Parti, CHP yok”

Gürkan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Geçenlerde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin bir açıklaması vardı yerel yönetimlerle ilgili, mesela 65 yaşın sabah saatlerinde binmemesi, ya da günlük biniş sayısının sınırlandırılması gibi. Toplu ulaşımın sadece Edirne’de değil Türkiye’de de çok sıkıntıları var. Geçtiğimiz hafta içerisinde iki haber yayınlandı peş peşe. Biri, Ak Partili Elazığ Belediyesi 52 tane belediye otobüsünü satışa çıkardı ve tamamen ulaşımı özelleştiriyor. Demek ki bunun AK Partilisi, CHP’lisi yok. Onu geçtim, Ak Parti’nin en büyük belediyelerinden Konya Belediyesi, bütün ilçelerdeki toplu ulaşım araçlarını çekiyor ve özelleştirmeye geçiyor. Çünkü insanlar bunu sürdüremiyor. Kaldı ki bunu büyükşehir belediyesi kanununa 2018’de eklenen maddeyle büyükşehir bütçelerinden toplu ulaşımı finanse etme şansı var. Bizim o şansımız da yok.”

“8 aracın 3’ü çalışmıyor, 5’i kullanıma uygun değil”

Edirne Belediyesini aldığı karar dolayısıyla dava eden kişinin olduğunu hatırlatan Başkan Gürkan, “8 aracın zaten 3’ü çalışmıyor, 5’i de ulaşım şartlarına haiz değil, engelli erişimine uygun değil. Tabii ki belediye de bu konuda üzerine düşenleri yerine getirecektir. Üniversitedeki öğrenciler de kampanya başlatabilir, onların da hakkı. Bu işler gizliyle saklıyla olmaz. İstanbul Büyükşehir’in aldığı komisyon kararlarını size vereyim. İstanbul’da öğrenci fiyatı 1,25, biniş başına da İBB bütçesinden özel toplu ulaşıma 85 ile 95 kuruş arasında destek olunuyor. İstanbul’un, büyükşehir kanunundan kaynaklanan o hakkını bu şekilde kullanıyor. Hükümet o hakkı bana da versin ben de öğrencilerimiz için kullanayım ama ben de o hak yok. Elbette öğrencilerle konuşurum bu konuyu, niye konuşmayayım. “ dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali