McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 06 Ekim 2019, Pazar 15:10 tarihinde eklendi. 502 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Bizde Göreve Gitmek İçin Hazırız”

Edirne Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şubesi, Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri mahallelerde huzur toplantıları düzenliyor. 1’inci Murat Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt; “Bildiğiniz üzere Barış Pınarı Harekâtı başladı. Orada mücadele eden Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize muvaffakiyetler diliyorum. Allah onları en ufak kazadan ve beladan esirgesin. Bütün halkımızın da devletimizin yanında olduğunu biliyorum. Bizde göreve gitmek için hazırız. Emniyet güçlerimizde devletimizin görevlendirmesi üzerine her yere gitmeye hazırdır.” Dedi.
“Bizde Göreve Gitmek İçin Hazırız”

Huzur Toplantıları Devam Ediyor

Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, 1’inci Murat Mahallesi Muhtarı İsmail Gül ve kurum müdürlerinin katıldığı huzur toplantısı 1’inci Murat Mahallesi’nde gerçekleşti. Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt sorunları bire bir dinlemek için vatandaşlarla bir araya geldi. Kurt; “Biliyorsunuz bizim toplum destekli polis birimimiz var. Yani içinizde birisi gibi düşünebilirsiniz bizi. Biz mahallenizden biriyiz, biz bir aileyiz. Bire bir sizinle konuşarak sorunlarınızı çözmek için geldik. Kendi görevlerimizin dışarısında bir sorun varsa bile notlarımızı alacağız ve gerekli birimlere aktaracağız. Gerekli konular muhtarlarımızın aracılığıyla bize iletiliyor eğer bizim bilmediğimiz bir sorun var ise ilk ağızdan duymak için burada sizinle görüşmeye geldik.” İfadelerini kullandı.

1’inci Murat Mahallesi Muhtarı İsmail Gül; “Sizlerin herhangi bir derdi herhangi bir sorunu varsa burada bire bir karşılıklı konuşarak gerekli notlarımızı alacağız. Sıkıntılarımızı çözmek üzere burada toplandık.” Şeklinde konuştu.

“Devlette Devamlılık Esastır”

Barış Pınarı Harekâtı hakkında da göreve hazır olduklarını dile getiren İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt; “Bildiğiniz üzere Barış Pınarı Harekâtı başladı. Devlette devamlılık esastır. Orada mücadele eden Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bizim canımızdır. Türkiye’nin göz bebeği olan kuvvetlerimize muvaffakiyetler diliyorum. Allah onları en ufak kazadan ve beladan esirgesin. Bu operasyonun arkasında ona destek olarak biz de göreve gitmek için hazırız. Emniyet güçlerimizde devletimizin görevlendirmesi üzerine her yere gitmeye hazırız. Bütün halkımızın da devletimizin yanında olduğunu biliyorum. Sizler de dualarınızı kahraman askerlerimizden eksik etmeyin. Devletimiz orada bir harekât yaparken devletin diğer birimlerinde görevler durmuyor. Bizim size olan hizmetlerimiz devam edecek. Sizin huzurunuz ve güvenliğiniz bizim için önemlidir.” Dedi.

“Dolandırıcılara İtimat Etmeyin”

Vatandaşları dolandırıcılara karşı uyaran İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt telefon dolandırıcılarına itimat edilmemesi gerektiğini söyledi. Kurt; “Telefonla ben polisim sizin bilgileriniz terörle bağlantılı gözüküyor gibilerinden sözlerle sizin hakkınızda bilgiler topluyorlar. Bu bilgiler arasında altınınız var mı? Bankada paranız var mı? gibi sorular sorarak sizi bu paralarınızı dolandırıcılara vermeniz için ikna ediyorlar. Bazı insanlarımız bu dolandırıcılara inanıyor ve paralarını ziynet eşyalarını onlara veriyor. Bunlara itimat etmeyin. Devletin paraya ihtiyacı yoktur. Biz operasyon yapacağımız zaman yaparız devletimizin parası da var gücü de vardır. Devlet sizden operasyon yapmak için terörist yakalamak için para istemez. Bu dolandırıcılara itimat etmeyin. Telefonu kapatın ve nereden arıyorsa siz kendiniz orayı arayın beni aradılar ve bunları söylediler diye bilgi verin. Bankadan aradıklarını iddia edenler oluyor telefonu kapatın ve hangi banka ise orayı arayın ve gerekli bilgileri oradan alın. Sonrasında dolandırılan vatandaşlarımızdan kredi kartı veya banka bilgilerinizle yurt dışındaki hesaba para aktarımı yapıyor. Polise başvuruyorsanız bile yurt dışında yaşanan bir olaya İnterpol baktığı için yazışmalar geri dönüş süreleri git gide uzuyor ve vatandaş mağdur oluyor.” Şeklinde konuştu.

“Edirne Kültürlü Bir Şehir”

Edirne’de kadına şiddet vakaları hakkında ‘kadınına sahip çıkan bir şehir’ ifadelerini kullanan Kurt sözlerine şöyle devam etti; “Edirne halkıda eşine ve kadınına sahip çıkan, kültürlü bir şehir. Ama yine de kadına şiddet uygulamayı düşünmeyin bile. Trafikte veya herhangi bir yerde tartıştığımız insanlara zarar verdiğimizde 5 dakika sonra verilen zarardan pişman oluyoruz. KADES diye bir uygulamamız var. Kadınlarımızın aile içi şiddete, kadın şiddete maruz kalacağını düşündüğü zaman o uygulamadan emniyet güçlerini arıyor ve ekiplerimiz anında olay yerine gidiyor. Gerekli müdahaleyi anında yapıyoruz.” Dedi.

Konuşmaların ardından vatandaşlar istek ve taleplerini dile getirdi. Toplum destekli polis ekipleri ve belediye ekipleri vatandaşların taleplerini not aldı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali