McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 02 Kasım 2019, Cumartesi 12:04 tarihinde eklendi. 594 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vatandaşlar için yeni mesire alanları

Edirne İl Genel Meclisi Kasım Ayı toplantılarının 4’üncü birleşimi gerçekleştirildi. Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Erdoğan Gümülcineli tarafından, 8 ilçede 9 yeni mesire alanının hizmete sunulduğu belirtildi.
Vatandaşlar için yeni mesire alanları

Edirne İl Genel Meclisi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı bir önceki toplantı tutanaklarının okunmasının ardından komisyonların hazırlamış oldukları raporların okunması ile devam etti.

İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Erdoğan Gümülcineli tarafından, Valilik, İl Özel İdare ve Çevre Vakfı ortaklığında 9 ilçede yapılmakta olan mesire alanları konulu hazırlanan komisyon raporunda, “Edirne Valisi Ekrem Canalp'in Edirne'ye atanmasıyla birlikte İl Özel İdaresi iş ve işlemlerinde görev alanlarında sorumluluklarımız devam ederken, idaremiz kabuk değiştirmiş ve kanunun verdiği yetkileri tam anlamıyla kullanmaya başlamıştır. Yalnız köyler değil, ilçelerimizde de Edirne halkının ihtiyaçlarının giderilmesi anlamında birçok ilçemizde yatırım ve hizmetlerimiz devam etmektedir. Halkımızın sosyalleşmesi, ailece hafta sonları piknik yapabilecekleri mesire alanlarının düzenlenmesi Valimiz Ekrem Canalp'in talimatlarıyla yapılmıştır. Bu kapsamda sekiz ilçemizde yeni mesire alanları halkımızın hizmetine sunulmuştur.” İfadelerine yer verildi.

Meclise sunulan raporda, Musabeyli Köyü’nde, Yeniköy’de, Karayusuflu’da, Arpaç’ta, Vaysal’da, Süloğlu Gölet’inde, Yazlıkçılar Bölgesi Orman Alanı’nda ve son olarak Bozkurt Parkı’nda, vatandaşların doğayla zaman geçirebileceği yeni mesire alanlarının yol, içme suyu, otopark gibi alanlarında çalışma yapıldığı belirtildi.

Mecliste ayrıca, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Önder Cin tarafından, Avrupa Bölgeler Meclisi (AER) Strasbourg Fransa’da yapılacak görüşmeler neticesinde iki ülkenin yerel yönetimlerinin arasında ne gibi proje çalışmalarının yapılabileceği hakkında rapor sunuldu. Ardından İl Genel Meclisi üyelerinin Fransa’ya yapacağı ziyaretten vazgeçmiş oldukları gündeme getirildi.

Mecliste gündem dışı söz alan Havsa İl Genel Meclis Üyesi Serdar Çığla, Havsa ve köylerinde yaşanan elektrik kesintilerini gündeme getirdi. Çığla, kesintilerden dolayı tarım ve hayvancılıkla ilgilenen vatandaşların mağdur olduğunu dile getirdi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali