McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 04 Kasım 2019, Pazartesi 12:00 tarihinde eklendi. 668 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

7’inci yıla özel 7 liseden engelsiz kucaklaşma

Edirne’de 6 yıl önce uygulanmaya başlayan ve Trakya bölgesinde 12 okul ve 3 bin gönüllü ile yaklaşık 350 ‘buddy’e ulaşılan ‘Best Buddies’ Türkiye projesinin Edirne eşleştirme töreni Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.
7’inci yıla özel 7 liseden engelsiz kucaklaşma

Zihinsel ve gelişimsel engeli olan kişiler için bire bir dostluklar, bütünleşmiş istihdam ve liderlik geliştirme fırsatları yaratarak küresel bir gönüllü hareketi oluşturmak için çalışan ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olan ‘Best Buddies’ Türkiye programının 7’inci eşleştirme töreni gerçekleştirildi. 7 okuldan erkek ve kız öğrenciler ile zihinsel ve gelişimsel engelli bireylerin eşleştiği programda ‘buddy’ eşleşmeleri ile yeni dostluklara kucak açıldı.

“3 Bin gönüllü projede yer alıyor”

9 yıldır projenin başında gönüllü olarak görev alan Best Buddies Turkey Eş Proje Koordinatörü Sercan Duygan; “Edirne’de 7.yılında Best Buddies eşleştirme töreninde 7 okul ile bir aradayız. Şuana kadar 3 bin gönüllü bu projenin içerisinde yer aldı. Sosyal etkisi 7’inci yılında. Dolayısıyla mezun olan çocuklar şuanda üniversitelerinde de projeleri yapmak üzere başvuruyorlar. Eşleştirme törenlerini her okul kendisi yapıyor fakat Edirne’de tüm okulları birleştiriyoruz. Bu da farklı bir etki yaratıyor. Muhtarlar, yerel yönetim, okul müdürleri, rehabilitasyon merkezi öğretmenleri ve öğrenciler projenin içerisinde bir arada bulunuyor” dedi.

İlk defa Edirne’de 2012 yılında başladı

Best Buddies Turkey projesi İstanbul’dan sonra ilk defa Edirne’de 2012 yılında 80’inci Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde başladı. Proje bu yıl Edirne’de 7.yılda 300’e yakın gönüllüye ulaştı. Edirne’de projeyi uygulayan liseler; 80’inci yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Edirne Lisesi, Özel Sınav Temel Lisesi, Bahçeşehir Koleji, Süleyman Demirel Fen Lisesi,Özel Nazmi Arıkan Anadolu Lisesidir.

İlk eşleştirme Yazıcı’dan

Best Buddies eşleştirme töreninde ilk eşleştirmeyi İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel Yazıcı yaptı. Yazıcı eşleştirme öncesinde böyle güzel bir programda ve ortamın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.  Yazıcı, ‘Best Buddies’ Edirne eşleşmesindeki ilk zarfı açarak, ilk ‘BUDDY’ eşleşmesinde Aleyna Acar ile Sinem Yılmaz’ın eşleştiğini açıkladı. Öğrencilerin ve ailelerin destek verdiği törenin ilk ‘BUDDY’ eşleşmesinde Aleyna Acar ile Sinem Yılmaz, eşleşmelerini birbirlerine sarılarak kutladılar.

Düzenlenen etkinliğe; İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel Yazıcı, Edirne Medrese Alibey Mahallesi Muhtarı Nesrin Çağlar, Sabuni Mahallesi Muhtarı Aykut Yaman, ‘Best Buddies’ Türkiye Proje Koordinatörü Sercan Duygan, okul müdürleri, ‘Best Buddies’ Türkiye Trakya Koordinatörü Recep Altınordu ve öğrenciler katıldı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali