McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 05 Kasım 2019, Salı 10:56 tarihinde eklendi. 595 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MEHMETÇİK İÇİN DEV KERMES

Edirne'de, Barış Pınarı Harekâtı’nda görev alan Mehmetçik'e destek vermek amacıyla 26 köyden 100'e yakın kadın bir araya gelerek kermes düzenledi. Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kermeste toplanan gelirin Mehmetçik Vakfına bağışlanacağı belirtildi.
MEHMETÇİK İÇİN DEV KERMES

"Dişe Diş Mücadele Etmek Zorundadır"

Saraçlar Caddesi'nde, Barış Pınarı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik'e destek amacıyla kermes düzenlendi. Edirne Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen Mehmetçik'e destek kermesi yoğun ilgi gördü.

Yaklaşık 100 kadın tarafından hazırlanan yiyecek ve içecekler, stantlarda satışa çıkarıldı. Kermesin açılışında konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan; "Bütün Edirne’nin ortak bir hedef, ortak bir amacı, ortak bir söylemi var; o da Barış Pınarı Harekatı’nda ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milli birliği ve vatanı savunmak için kahramanca, fedakârca çarpışan Mehmetçik'e gönülden destek vermektir. Bu vatanın bir karışını hiçbir santimetre karesini kim olursa olsun bırakmaya niyetimiz yok. Atalarımız, Cumhuriyet'imizin kurucuları bu Cumhuriyeti savaş meydanında büyük bedel ödeyerek ,can vererek, kan dökerek ödediler. Dolayısıyla vatanımızın birliğine, bütünlüğüne kastedecek kim olursa olsun, ister bir terör örgütü, ister bir devlet bu ülkenin birliğini, bütünlüğünü, beraberliğini bozmak için bizimle kana kan dişe diş mücadele etmek zorundadır. Türk milleti'nin her bir ferdi bu konuda azimlidir, kararlıdır ve inançlıdır." İfadelerini kullandı.

"Birlik ve Beraberlik Mesajı Vermiş Oluyoruz"

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne destek vermek için kermesin düzenlendiğini belirten TOBB Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan; "Çok anlamlı birgün. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne destek vermek amacıyla bu kermes düzenlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri vatanın şerefidir, namusudur. Biz bu şeref ve namus için Edirne kadınları olarak bu kutsal amaçla destekte bulunuyoruz. Bu ülkeyi kimsenin bölmesine izin vermeyeceğiz. Bugün burada da bu birlik ve beraberlikle bunun mesajını vermiş oluyoruz." Şeklinde konuştu.

Edirne Valisi Ekrem Canalp, eşi Ayten Canalp, Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve eşi Ebru Kurt'ta Barış Pınarı Harekatı'na destek vermek için kurulan kermesi ziyaret etti.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali