McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 09 Kasım 2019, Cumartesi 16:08 tarihinde eklendi. 618 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Azınlık okullarının belediyeye devredilmesi istendi!

İskeçe iline bağlı Topiros Belediyesi, bölgedeki Türk azınlık okullarına tamir işlerinde yardımcı olabilmek için, mülkiyeti Türk azınlığın vakıflarına ait azınlık okullarının belediyeye devredilmesini istedi.
Azınlık okullarının belediyeye devredilmesi istendi! Belediye Başkan Yardımcısı Smaragda Vahareli imzasıyla azınlık okullarına gönderilen yazı büyük şaşkınlık yarattı.

Topiros Belediye Başkan Yardımcısı Vahareli tarafından İskeçe’nin ova bölgesinde faaliyet gösteren 10 azınlık ilkokuluna gönderilen yazıda, dile getirilen talepler üzerine belediyenin azınlık okullarında tamir işleri yapabilmesi için söz konusu azınlık okullarının belediyeye devredilmesi gerektiği belirttildi. Okullara gönderdiği yazıda çok sayıda eğitimcinin, okulların onarım işleriyle ilgili belediyeden talepte bulunduğunu kaydeden Vahareli, belediyenin sadece belediyeye ait bina ve arazilere müdahale edebildiğini ifade etti.

Topiros Belediyesi tarafından bölgedeki azınlık okullarına gönderilen yazıda, belediyenin azınlık okullarında çalışma yapabilmesi amacıyla, azınlık okullarının mülkiyetinin köylerdeki vakıflardan alınıp, belediyeye devredilmesi istendi. Aksi takdirde okullardaki her türlü tamir işiyle ilgili olarak okulun sahibi olan vakıf yöneticilerine başvurulması gerektiği bildirildi.

Belediye başkan yardımcısının imzasıyla azınlık okullarına gönderilen yazıda, okul encümen heyetlerinin, köylerdeki vakıf yönetimleriyle konuyu görüştükten sonra okul mülkiyetinin belediyeye devredilme kararının iki gün içinde bildirilmesi talep edildi. Belediye başkan yardımcısının sözkonusu talebi şaşkınlık yaratırken, iki gün gibi çok kısa bir sürede konuyla ilgili karar verilmesini istemesi de akıllarda soru işaretleri doğurdu.

Bölgedeki 10 azınlık okuluna gönderilen mektup belediye başkan yardımcısı Smaragda Vahareli imzasıyla 12 Kasım 2019 tarihinde okullara iletilirken, olaydan Topiros Belediye Başkanı Thomas Mihoglu’nun bilgisi dahilinde olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

İskeçe’nin Topiros belediyesinde yaşanan bu olay, Batı Trakya Türk Azınlığı arasında, özellikle de eğitim camiasında büyük şaşkınlık ve tepki yarattı. Söz konusu yazı, “Birileri azınlık okullarının mülkiyetini değiştirmek mi istiyor?” sorusunu akıllara getirdi.

 

Kaynak .gundemgazetesi.com

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali