McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 29 Kasım 2019, Cuma 15:10 tarihinde eklendi. 483 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EDİRNE’DE 15 KÖYE ORKÖY DESTEĞİ

Edirne İl Genel Meclisi Aralık Ayı Toplantılarının 1’inci birleşimi gerçekleştirildi. Gündem dışı söz alan İl Genel Meclis Ak Partili üyesi ve Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, 2020 yılında Edirne Merkezden 15 köyün Orköy Projesi kapsamına alındığını dile getirdi.
EDİRNE’DE 15 KÖYE ORKÖY DESTEĞİ

Edirne İl Genel Meclisi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı bir önceki toplantı tutanaklarının okunmasının ardından komisyonların hazırlamış oldukları raporların okunması ile devam etti.

2020 yılında Edirne Merkezden 15 köyün Orköy Projesi kapsamına alındığını dile getiren İl Genel Meclis Ak Partili üyesi ve Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, “15 köy muhtarıyla birlikte İl Orman İşletme Müdürümüzü ziyaret ettik. Hem de orada tesadüf oldu Orman Bölge Müdürlüğünden Trakya’da Orköy Projelerini yönlendiren yetkili bir müdürle tanıştık. Çok kapsamlı bilgi aldık.” Şeklinde konuştu.

“18 yaşını doldurmuş herkes projeye başvurabilir”

Neden sadece 15 köyün proje kapsamına alındığını sorduğunda, “orman işletmelerinin o köyde mutlaka yakınlarında bir arazisi olması gerekiyor veya o köyde orman işletme müdürlüğünün bir projesi olması gerekiyor” cevabını aldığını söyleyen Suiçmez, “18 yaşını doldurmuş, kamuda görev almayan, esnaf odalarında kayıtlı esnaf olmaya herkes projeye başvurabilir. Aynı projenin bir köyde onaylanabilmesi için 3 tane proje gerekiyor. Yani mutlaka 2-3 farklı proje çıkabilir ama aynı projeden en az o köyden 2 kişi müracaat etmek zorunda. Arıcılık yapılacaksa o köyden 3 kişinin arıcılık için müracaat etmesi gerekiyor.” İfadelerini kullandı.

Kredinin yüzde 20’sinin hibe, geri kalanının ise faizsiz olarak geri ödendiğini dile getiren Suiçmez, “Lavanta hariç diğerlerini 2 yıl sonra ödemeye başlıyorsunuz. Lavanta da sadece 3 yıl koymuş. Çünkü lavanta verimini biraz geç alıyor. Bana göre çok güzel bir proje. Krediler standart değil. Hiçbir üreticinin eline para geçmeyecek, direk fatura karşılığında ödenecek. Kredi miktarı sabit değil. 27 bin lira olan da var, 37 bin liraya kadar olan da var. Birde o köyde geriye dönük 1 yıl yaşama şartı var. “ dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali