McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 13 Aralık 2019, Cuma 16:34 tarihinde eklendi. 600 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Suiçmez, diyetisyenlere ateş püskürdü

Son günlerde bazı yayın organlarında çıkan süt ve süt ürünlerinin beyne zarar verdiği yönündeki iddiaları hatırlatan Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, iddiaları sert bir dille yalanladı. Suiçmez; “Hayret ve ibretle izledim. İnsanoğlunun sütün ne kadar faydalı olduğunu benim anlatmama gerek yok.” Dedi.
Suiçmez, diyetisyenlere ateş püskürdü

Son günlerde bazı yayın organlarında çıkan süt ve süt ürünlerinin beyne zarar verdiği yönündeki iddiaları hatırlatan Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, iddiaları sert bir dille yalanladı. Suiçmez; “Hayret ve ibretle izledim. İnsanoğlunun sütün ne kadar faydalı olduğunu benim anlatmama gerek yok.” Dedi.

“Sütün ne kadar faydalı olduğunu benim anlatmama gerek yok”

Türkiye’de süt ve süt ürünlerine karşı ünlü diyetisyenler olduğunu dile getiren Edirne Merkez İlçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez, “Ben hayret ve ibretle izliyorum. Yaklaşık 15 gün önce izledim Canan Karatay Hanımefendi özellikle inek sütü, süt ve süt ürünlerinin zararlarından bahsetti. Bunu hayret ve ibretle izledim. İnsanoğlunun bilinen tarihinden daha eski yıllardan beri sütün ne kadar faydalı olduğunu benim anlatmama gerek yok. Dünyanın kabul ettiği bilim kuruluşları, dünya sağlık örgütleri sütün ne kadar faydalı olduğunu çok açık şekilde anlatıyor. Ne hikmetse Canan Hanım çıktı insanları süt ve süt türevlerinde bir takım sakıncaları varmış gibi anlatıyor. Ülkede ne gariptir ki bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Nedendir bu algı onu bilmiyorum.” Şeklinde konuştu.

“Doktorların vatandaşları elini vicdanına koyarak bilinçlendirmesi gerek”

Sağlıksız gıda üretimine karşı olduğunu söyleyen Suiçmez, “Devlette, bakanlıkta üstüne düşeni en üst seviyede yapmaya çalışıyor. Ama televizyonlarda açıklanan özellikle süt ve süt türevlerine hayret ediyorum. Bunun perde arkasında da ne olduğunu çok merak ediyorum. Bu bilinçli bir algı yaratmak. Son 15 günden beri bir algı yaratmaya çalışıyorlar ama arkasında ne çıkar bilemiyorum. Bu isminin önünde profesör, doktor yazan insanlar halkı, vatandaşı bilinçlendirecekse, elini vicdanına koyarak bilinçlendirmesi gerek. O arada sırf laf olsun, reyting yapsın diye çıkıp sözler söylemesi yazık günahtır.” İfadelerini kullandı.

Sağlıksız gıda ile hep beraber mücadele edelim”

En doğal beslenmesini hayvansal ürünlerle beslenme olduğunu belirten Suiçmez, “Allah ineği yaratmış, meradan envayi çeşit otu, sarı samanı, yemi yiyor, Allah öyle bir sistem yapmış ki bembeyaz pırlanta gibi süt çıkıyor. Her memeli canlı anasından doğduğu gibi süte ihtiyacı var. Sütü içmeden yaşama şansı yok. O profesörde o sütü içerek büyüdü. Burada insanların kafalarını karıştırıyorlar ben burada onlara diyorum ki benim ismimin önünde profesör falan yok. Ben süt üreticileri birliği başkanı aynı zamanda üretici Mustafa Suiçmez. Kırsalda baksınlar çok uzun süre yaşayan vatandaşlarımız var. O insanlara sorduklarında genelde hep hayvansal, süt, yoğurt, taze etten beslendiklerini bahsediyorlar. Budur işte uzun ve sağlıklı yaşam kaynağı. Hayvancılıkta ki üretici de sıkıntı içerisinden geçiyor. Kocaman kocaman profesörler, kasten bir algı yaratmaya çalışan insanın isminin önünde isterse 3 tane profesör ismi olsun, beni hiç ilgilendirmiyor onun profesör olması. Bu topluma hizmet edecekse lütfen insanlara doğru bilgi versinler. Bir bakıyorsun 3 ay sonra farklı bir şey anlatıyor. Burada doğru tektir,  sağlıksız gıda ile hep beraber mücadele edelim. Ama genelini alara hayvansal ürünlere, süt ve süt türevlerine durmadan birilerinin istediği şekilde açıklama yapıp Türkiye’de algı yaratıyorsan ben bunu o kocaman insanlara yakıştıramadığımı belirtmek istiyorum.” Dedi.

 Sütün, insanın doğumundan ölümüne kadar, tıbben hiçbir zararı olmadığı kanıtlanmış tek gıda ürünü olduğunu söyleyen Suiçmez, “Süt, ayran, yoğurtla panzehir olarak kullanırsınız. Bunlar ispatlanmış. Bu açıklama yapanlar dünyayı yeniden keşfetmeye uğraşıyor herhalde. Bunlara yakıştıramıyorum ve kınıyorum. Yanlış algı yaratacaklarına düzgün bilinçlendirsinler. Sağlıksız gıdaya bizde karşıyız. Böyle saçma sapan açıklamalarda lütfen bulunmasınlar.” Açıklamalarında bulundu

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali