McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 18 Aralık 2019, Çarşamba 13:49 tarihinde eklendi. 661 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Amacımız geleceğin liderlerini yetiştirmek”

AK Parti Edirne Gençlik Kolları’nın daveti üzerine kente gelen Eğitimci-Yazar Rahim Türk etkili iletişim ve liderlik konferansında gençlerle bir araya geldi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda gençlere çeşitli konularda bilgiler verildi. Eğitimci yazar Rahim Türk, buradaki asıl amacın geleceğin liderlerini yetiştirmek olduğunu belirterek hitap şeklinin hayatın her evresinde önem taşıdığını söyledi.
“Amacımız geleceğin liderlerini yetiştirmek”

AK Parti Edirne Gençlik Kolları’nın daveti üzerine kente gelen Eğitimci-Yazar Rahim Türk etkili iletişim ve liderlik konferansında gençlerle bir araya geldi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda gençlere çeşitli konularda bilgiler verildi. Eğitimci yazar Rahim Türk, buradaki asıl amacın geleceğin liderlerini yetiştirmek olduğunu belirterek hitap şeklinin hayatın her evresinde önem taşıdığını söyledi.

AK Parti Edirne Gençlik Kolları öncülüğünde düzenlenen ‘Liderlik ve Etkili İletişim’ konferansına; ‘Liderliğin Kitabını Yazdım’ isimli kitabın yazarı Rahim Türk katıldıTürkiye genelinde uzun yıllardır liderlik ve etkili iletişim eğitimleri verdiğini söyleyen Eğitimci-Yazar Rahim Türk, Bunun yanında girişimcilik, zaman ve toplantı yönetimi, protokol kuralları gibi çeşitli başlıklarda eğitimlere de yer verdiklerini belirtti.

“Özgüvenli hitabeti geliştirmeyi hedefliyoruz”

Gençlerin özgüvenli olarak hitabetlerini geliştirmelerini sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Eğitimci-Yazar Türk; “Hayata bakış açılarını farklı bir perspektif ile aydınlatmak geleceğe daha güzel bakmalarını sağlayabilmek için eğitimlerimiz oluyor. AK Parti Siyaset Akademisi kapsamında Edirne’ye daha önce de geldik. Genel merkezin görevlendirmesi ile liderlik ve etkili iletişim konusunda eğitimler verdik. Bu program için de AK Parti Gençlik Kolları bizimle irtibata geçti. Program yapmak istediklerini ve gençlere hitap etmemizi istediler. Bu vesile ile liderlik ve etkili iletişim eğitimi vermek üzere kente geldik” dedi.

“Lider mi olunur, lider mi doğulur?”

Eğitimin içeriği hakkında bilgi veren Eğitimci-Yazar Rahim Türk; “eğitimimiz liderler hangi özelliklere sahiptir, lider mi olunur lider mi doğulur, liderlerin genel karakteri nedir, lider türleri nelerdir ve liderliğin alanları iş dünyasında liderlik bilimsel alanda liderlik, sivil toplum kuruluşlarında liderlik ve siyasette liderlikten oluşuyor. Bunun yanında doğru iletişimi nasıl kurabileceklerini anlatıyoruz. Etkili iletişim teknikleri konusunda çeşitli bilgiler veriyoruz. Kürsü hâkimiyetini nasıl sağlayabileceklerini anlatıyoruz. Konuşma esnasında şey, ım, ondan sonra gibi konuşma bozukluklarının önüne nasıl geçilebileceğini aktarıyoruz. Mikrofon ile arada olması gereken mesafe ve kullanım şeklini anlatıyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Hitap, hayatın her evresinde önemlidir”

Bakanlara ve siyasetçilere de eğitimler verdiklerini ifade eden Türk, buradaki asıl amacın geleceğin liderlerini yetiştirmek olduğunu belirterek hitap şeklinin hayatın her evresinde önem taşıdığını söyledi. Özgüven konusunda en çok zorlanılan yerlerden birisinin iş görüşmeleri olduğunu aktaran Türk, karşı tarafta emin adımlarla ve özgüvenli durulması ezik kalınmaması gerektiğini vurguladı.

“Kürsü hâkimiyetini Nefes terapisi ile sağlayabilirsiniz”

Yöresel şivenin dışında İstanbul Türkçesi denilen o hitap şeklini kullanmaları konusunda gençlere tavsiyelerde bulunduklarını vurgulayan Türk; “Nefes terapisi ile bunlardan kurtulabileceklerini söylüyoruz. Bu şekilde kendilerine güvenmeyi ve kürsü hâkimiyeti konusundaki tedirginliklerini yenmiş oluyorlar. Gençlere özgüvenli olmalarını tavsiye ediyorum. Karşılarındaki insanlara hitap ederken Türkçeyi doğru kullanmaları yönünde önerilerde bulunuyorum” dedi.

 “Edirne’de yaşamanın avantajı var”

Gençlerin donanımlı olarak yetişmelerini istediklerini dile getiren Türk; “Artık sadece tek başına lisans mezunu olmanın yetmediğini görüyoruz. Başarılı olmak ve hayal ettikleri hayatı yaşamak istiyorlarsa muhakkak yüksek lisans hatta doktora yapmalarını en az 2 yabancı dile hâkim olmalarını öneriyoruz. Buranın bölgesel özelliği Bulgaristan ve Yunanistan’a yakın olmasıdır. Serhat şehri Edirne’de yaşamanın avantajı olarak en azından sınırdaki dilleri öğrenmelerini önerebiliriz. Yerel anlamda anlaşabilecek veya ticari ilişki kurabilecek kadar yabancı dil öğrenseler o bile kârdır. Hedefimiz Türkiye’nin 81 ilinde eğitim vermektir. Yurt dışı eğitimlerimiz de oluyor” açıklamasında bulundu.

“Geçmişten günümüze büyük liderler var”

AK Parti Edirne Gençlik Kolları Başkanı Doğan Kına yaptığı konuşmada; “Osmanlıdan günümüze tarih yazan liderler var. Her yüzyılda bir lider yetişir. Günümüze kadar gelen tarih yazan liderlerimizi hala anıyoruz. Bu liderleri kendimize örnek alırsak, daha başarılı bir gençlik ve ülke olarak ileriyi görebilecek bir gençliğe zemin hazırlanmış olacak. Cumhurbaşkanımız asrın lideri diye geçiyor. Kendisini dünya lideri diye konuşuyoruz. Yine geçmişe gidersek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’te büyük liderlerden birisidir.” İfadelerine yer verdi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali