McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 19 Aralık 2019, Perşembe 15:32 tarihinde eklendi. 565 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

E-ARŞİV FATURA İÇİN SON TARİH 1 OCAK 2020

1 Ocak 2020'den itibaren vergi uygulamalarında kapsamlı bir e-dönüşüm gerçekleşecek. Bu kapsamda yılbaşından itibaren kağıt ortamında verilen fatura, arşiv fatura, irsaliye ve müstahsil makbuzu gibi çok sayıda evrakta e-belge kullanılması zorunlu hale gelecek.
E-ARŞİV FATURA İÇİN SON TARİH 1 OCAK 2020

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından e-dönüşüm alanında kapsamlı bir düzenleme yapıldı. E-Ticaret paydaşı olan internet satış platformları, internet ortamında ilan yayınlayanlar ve internet reklam aracılarının e-Fatura ve e-Arşiv Fatura uygulamasına geçmek zorunda olduğuna dair düzenleme yapıldı.

Tebliğ ile e-Fatura uygulamasına geçme zorunluluğu bulunan mükelleflerin aynı zamanda e-Arşiv Fatura uygulamasına da geçmeleri zorunlu. Meyve ve sebze komisyoncusu ya da tüccarı olanlar için e-irsaliyeye geçiş tarihi 1 Ocak 2020 olacak.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından elektronik belge ve defter uygulamalarında ki yeniliklerin karara bağlandığını dile getiren Edirne Vergi Dairesi Başkanı Selahattin Başkak, “Burada uygulanacak elektronik belgenin ismi örnek olarak elektronik fatura, geçiş zorunluluğunun kapsamı örnek 2018 hesap dönemi brüt satış hâsılatı veya satışları ile gayri safi iş hâsılatı 10 milyon lira ve üzeri mükellefler dayanağı 454 seri nolu vergi usul genel tebliğ zorunluluğa geçiş tarihi açıklaması yapılmıştır.” Dedi.

E-Arşiv Fatura için son tarih 1 Ocak 2020

Mükellef olan kişilerin 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren e-fatura uygulamasına geçmek zorunda olduğunu söyleyen Başkal, “Burada bizim üzerinde duracağımız hususlardan bir tanesi de 2018 ve 2019 hesap dönemleri brüt satış hasılatı veya satışları ile gayri safi iş hasılatı 5 milyon lira ve üzeri olan mükellefler 509 seri numaraları vergi usul kanunu genel tebliği kapsamında 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren e-Fatura uygulamasına geçmek zorundadırlar. E-Fatura uygulamasına zorunlu veya isteğe bağlı olarak dahil olacak olan mükellefler e-Fatura mükellefi olmayanlara düzenlenecek faturalar 509 sıra numaralı vergi usul genel kanunu tebliği kapsamında hali hazırda e-Fatura uygulamasına dahil olanlar 1 Ocak 2020’de 1 Ocak 2020’den sonra E-Fatura kapsamına dahil olanlar ise fatura uygulamasına geçilen tarihte e-arşiv faturaya geçeceklerdir. E-arşiv fatura uygulamasına dahil olmayan mükellefler için en önemli konu e-arşiv fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren vergi mükellefi olamayanlara düzenlenecek olan faturaların vergileri dahil toplam tutarı 30 bin lirayı aşanlar 509 seri no’lu vergi usul kanununda belirtilen tebliğ kapsamında 1 Ocak 2020’den itibaren e-Arşiv uygulamasına geçilmek zorunda değil. Sadece belirtilen tutarın aşılması durumunda fatura ve e-arşiv fatura olarak portallar üzerinden düzenlenecektir. Bu portallardan yararlanabilmek içinde e-defterden gerekli şifreler girilerek işlemler yapılıyor. Bunun çıktısı da mükelleflere verilecektir.” Şeklinde konuştu.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali