McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 09 Ocak 2020, Perşembe 13:55 tarihinde eklendi. 1193 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Siyonist Site: İran'ın Vurduğu Üste Ağır Kayıplar Var

İsrail İstihbaratı'na yakın DEBKA: Trump yalancı, İran'ın vurduğu üste ağır kayıplar var
Siyonist Site: İran'ın Vurduğu Üste Ağır Kayıplar Var

İran’ın füze saldırısından sonra ABD Başkanı Trump’ın canlı yayında, erken uyarı sistemi sayesinde hiçbir Amerikan askeri zayiatının yaşanmadığını açıklamasına tepki gösteren İbranice Siyonist sitesi Depka File, Trump’ı “yalancılıkla” suçladı.

İranlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ve İran'ın da misilleme olarak Irak'taki 2 ABD üssünü füzelerle vurmasından sonraki gelişmeler İsrail'de de yakından takip ediliyor.

İran'ın füze saldırısından sonra ABD Başkanı Trump'ın canlı yayında, erken uyarı sistemi sayesinde hiçbir Amerikan askeri zayiatının yaşanmadığını açıklamasına tepki gösteren İbranice Siyonist haber sitesi Depka File, Trump'ı “yalancılıkla” suçladı.

İbranice web sitesi Depka File, Trump'ın açıklamaların tersine İran balistik füzelerinin başarılı olduğunu, Ayn el Esad Üssü'nde ağır kayıplar olduğunu ileri sürdü.

Saldırıdan sonra uydu fotoğraflarını yayınlayan site, Trump tarafından İran füze saldırısının herhangi bir zarara yol açmadığını idda ettiği Batı Irak'taki Ayn el Esad Hava Üssü'nde en az 5 binanın yıkıldığını belirtti. Depka File haber sitesi, yayınlanan uydu fotoğraflarında, vurulan askeri hangar ve binalardaki büyük hasarları dikkat çekti.

Askeri bir analistin görüşünü sayfalarına taşıyan Depka File, “İran füzelerinin binaları hasar verip ölüme sebep olacak kadar hassas olduklarını söylediğini aktardı. Site, ABD'yi kayıplarını “gizlemekle” suçladı.

“14 Eylül'de Suudi petrol tesislerine füze / drone saldırısından bu yana beş ay içinde İran, füzelerinin hassasiyetini geliştirmek için daha fazla adım attı, ABD'nin erken uyarı sistemleri de buna göre yükseltilmedi” diyen İsrail sitesi Debka, General Süleymani'nin öldürülmesinden sonra Irak'taki Amerikan üslerine yapılan füze saldırısının “tüm bölgede gerçekleşecek bir dizi saldırının sadece başlangıcı” olduğunu vurguladı.

İsrail'in, İran'la karşı cephede Amerika ile olan duruşu hakkında hiçbir yanılsama yok” diyen gazete şu yorumda bulundu:

“Eğer ABD ordusu, İran'ın balistik füzelerine karşı savunma cevapları yetersizse, erken uyarı ve füze sistemleri Amerikan modellerine dayanan İsrail de aynı tehlikeli gemidedir.

İran'ın 8 Ocak'ta Irak'taki ABD üslerine yaptığı saldırı, İsrail için ne bekleyeceği konusunda derhal kırmızı bir uyarı işlevi görmeli. İsrail halkının peri masallarının ülkelerinin ABD ve İran arasındaki giderek artan silahlı yarışmalara katılmamaları hakkında anlatmak yerine, hükümetin halka açıkça İsrail'in İran füze saldırısına maruz kaldığını söylemesi daha iyi olacaktır.”

Kaynak: Timeturk

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali