McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 09 Ocak 2020, Perşembe 17:50 tarihinde eklendi. 351 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Artık tüm restoran ve kafelerde zorunlu!

Toplu tüketim yerlerinde alerjen maddeler bilgisinin son tüketiciye sunulması zorunlu hale geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, zorunluluğun tüm lokanta, restoran, kantin, yemekhane, pastane ve fast-food işletmelerini ilgilendirdiğini açıkladı.
Artık tüm restoran ve kafelerde zorunlu!

 

26 Ocak 2017 tarihinde yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği kapsamında 01 Ocak 2020 tarihinden itibaren gıdanın tüketime hazır hale getirildiği ve son tüketiciye sunulduğu mobil araçlar, sabit veya hareketli tezgahlar da dahil olmak üzere hazır yemek hizmeti veren lokanta ve restoran, kantin, okul ve hastane yemekhaneleri, fast-food ve pastane gibi işletmelerin alerjen maddeler hakkında son tüketiciye bilgilendirme yapmaları zorunlu hale geldi. İşletmeler, Yönetmelikte yer alan 14 alerjen maddeyi esas alarak afiş, yazı tahtası veya menüler vasıtasıyla bilgilendirme yapabilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından poster olarak hazırlanan alerjen listesinin Bakanlığın web sitesinde yer alan Duyurular bölümünden indirilebileceğini belirten İl Tarım ve Orman Müdür Atilla Bayazıt, işletmelerin afişleri buradan temin edebileceklerini söyledi.

Aynı Yönetmelik kapsamında 01.01.2020 tarihinden itibaren hazır ambalajlı gıdalarda da enerji, karbonhidrat, yağ ve protein gibi temel besin öğeleri miktarlarının bulunduğu “Beslenme Bildirimi” yapılması zorunlu hale geldi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali