McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 18 Ocak 2020, Cumartesi 15:47 tarihinde eklendi. 666 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Umuda yolculuğun perde arkası

Yaşadıkları ülkelerden umuda yolculuğa çıkan düzensiz göçmenler, en çok Yunanistan ve Bulgaristan’a sınırı olan Edirne’de yakalanıyor.
Umuda yolculuğun perde arkası

Düzensiz göçmenleri yurt dışına yasa dışı yollardan kaçırmaya çalışan organizatörlerde bu operasyonlarda yakalanıyor. Türkiye genelinde yakalanan yaklaşık 450 bin düzensiz göçmenin 123 bin 377´si Edirne´de yapılan operasyonlar sonucunda yakalandı.

Yediemin Otoparkları Dolup Taşıyor

Her yıl büyüyen insan ticareti, organizatörlerin ayarladıkları araç ile gerçekleştiriliyor. Operasyonlar sonucunda göçmenleri taşıyan organizatörlerin araçları da yediemin otoparklarına çekiliyor.Edirne’deki yediemin otoparkları ise organizatörlerin araçlarıyla dolup taşıyor.

600 Kadar Araca El Konuldu

Edirne'de 2019 yılı boyunca tam 600 kadar organizatörün aracına el konuldu.Yediemin otoparklarındaki araçlar düzensiz göçmenlerin içinde bulunduğu tabloyu gözler önüne seriyor. Bazı araçlar bu umuda yolculukta kaza yapıyor. Hayatı hiçe sayılan düzensiz göçmenler kimi zaman ticari araçlarda, kimi zaman kamyonetlerde, kimi zamanda araçların yapılan gizli bölmelerinde taşınıyor.

Daha Fazla İnsan Taşımak İçin Koltukları Söküyorlar

Organizatörler araçlara daha fazla insan alabilmek için koltukları söküyor. İnsan hayatının hiçe sayıldığı bu kirli ticarette ise 1000 ila 3 bin Euro arasında değişen fiyatlar var.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali