McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 14 Şubat 2020, Cuma 17:06 tarihinde eklendi. 511 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EDİRNE BEBEĞİ İLGİ GÖRÜYOR

Edirne Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Birimlerinde “Sıfır Atık Projesi “ kapsamında tamamen doğal ürünlerden organik bebekler üretiliyor. İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi ortaklığında açılan meslek edindirme kurslarında üretilen bebekler kursiyerlerin ev ekonomisine katkıda bulunuyor.
EDİRNE BEBEĞİ İLGİ GÖRÜYOR

Edirne Aile Çalışma Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Birimlerinde “Sıfır Atık Projesi “ kapsamında tamamen doğal ürünlerden organik bebekler üretiliyor.

Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ve İŞKUR İl Müdürü Şengül Çildam kentteki esnafları dolaşarak işletmelerinde satılması için üretilen Edirne bebeklerinin tanıtımını yaptı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Edirne Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, “Buradaki amacımız annelerimizin, kadınlarımızın kimseye muhtaç olmadan ekonomik özgürlüklerini kazanabilmeleri bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır. Bu süreçte bizler üretici konumunda olan kursiyerlerimiz ile esnafımız arasında köprü vazifesi kurarak daha geniş kitlelere ve daha büyük pazarlara ulaşmak istiyoruz.” Dedi.

“Daha büyük pazarlara ulaşmak istiyoruz”

Kursiyerler tarafından doğal ürünlerden üretilen organik bebeklerin çok fazla ilgi gördüğünü dile getiren Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, kadınların ev ekonomisine katkıda bulunduğunu ifade etti.

Dar gelirli kadınlara yönelik İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi işbirliği sonucunda meslek edindirme kurslarında üretilen ve büyük ilgi gören bebeklerin daha büyük pazarlara ve daha büyük kitlelere ulaşması için kentte bulunan esnafları ziyaret ettiklerini dile getiren Özbaş, “Buradaki amacımız annelerimizin, kadınlarımızın kimseye muhtaç olmadan ekonomik özgürlüklerini kazanabilmeleri bir meslek sahibi olmalarını sağlamaktır. Bu kurslarda üretilen ürünlerin pazarlanması da kursiyerlerin ve aile bütçelerine katkı sağlanması hedeflenmektedir. Bu süreçte bizler üretici konumunda olan kursiyerlerimiz ile esnafımız arasında köprü vazifesi kurarak daha geniş kitlelere ve daha büyük pazarlara ulaşmak istiyoruz.”  Dedi.

“Son teknoloji tekstil ürünlerine sahibiz”

Tekstil ve hediyelik eşya üretimi konusunda Edirne Valisi Ekrem Canalp sayesinde son teknoloji ürünü cihaz ve makinelere sahip olduklarını belirten Özbaş, “Bu imkânları özellikle de kadınlarımızın hayat standardını yükseltmekte kullanmak istiyoruz. Kurslarımızı bitiren kadınlarımızın tekstil fabrikasında hemen işe başlaması evinde bir şeyler üretip pazarlayabilmesi aile bütçesine katkı sağlaması bizi son derece memnun ediyor. Siparişleri aldığımız gibi Cuma pazarında bize tahsis edilen alanda satış da yapabiliyorlar. Tekstil alanında olduğu gibi Edirne bebekleri konusunda da kursiyerlerimiz çok iddialılar. Tekstil alanında firmalara fason üretim konusunda da çalışmalar yapıldı.” Şeklinde konuştu.

“Edirne pehlivanı üreteceğiz”

Özbaş, Edirne bebeği yanında Edirne pehlivanı da üretmeye başlayacaklarını belirterek, “Üretilen bebekler sıfır atık projesi kapsamında çocuklarımız bu sayede plastik ürünlerden uzak durdukları gibi tamamen organik ürünlerle oynuyorlar. Üstelik plastik ürünlere oranla da daha ekonomik ve sağlıklı. Ayrıca Edirne’ye özgü Tarihi Kırkpınar’ın tanıtımı yapılmış olacak ve de bir hatıra olarak diğer şehirlerde yer alacak.” İfadelerini kullandı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali