McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 21 Şubat 2020, Cuma 12:31 tarihinde eklendi. 589 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ABD'den İran'a Yeni Yaptırım Kararı

ABD, İran’da bugün yapılacak meclis seçimleri öncesinde 5 İranlı yetkiliyi, özgür ve adil seçimleri engelledikleri iddiasıyla kara listeye aldı.
ABD'den İran'a Yeni Yaptırım Kararı

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İran Anayasayı koruma Konseyi ve konseye bağlı Seçimleri Denetleme Komitesi üyelerine, konseyin binlerce adayı seçimlere katılmaktan men etmedeki rolünden yeni yaptırımlar getirildiğini belirtti.
Yaptırım getirilen kişiler arasında Anayasayı koruma Konseyi Sekreteri Ahmed Cenneti, konseyin üyelerinden Muhammed Yezdi ve Seçimleri Denetleme Komitesi'nden de üç üyenin bulunduğu bilgisi verildi.

Yaptırımlar bu kişilerin ABD'de olabilecek her türlü mal varlıklarını donduruyor ve ABD’li iş insanlarıyla iş yapmalarını yasaklıyor.

Bu arada İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, ABD'nin yaptırım girişimine tepki göstererek seçimlerin İran halkının sesi olduğunu söyledi.

Musevi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İran’ın son 40 sene zarfındaki bağımsızlık, güç ve güvenliğin seçim sandıklarından oluştuğunu söyledi.

Musevi, ‘’ Seçimler halkın sesidir ve yaklaşık her sene bir kez düzenlenen seçim veya referandum bölgenin demokrasi tecrübesinde eşsiz bir örnektir. ‘’ dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali