McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 25 Şubat 2020, Salı 13:04 tarihinde eklendi. 788 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KAMUDA STAJ İMKANI GELİYOR

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından desteklenen ve Trakya Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Trakya Kariyer Fuarı'nda 295 firma öğrencilerle buluştu.Fuarda öğrencilerin kamuda staj yapabilmesi için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay; "Biz devlet olarak ilgili bakanlıklarımızla görüştük. Türkiye’nin dört bir köşesinden nitelikli çocukların her birinin yararlanabileceği“Yetenek Kapısı” diye bir sistemoluşturduk.Bunu üniversitelerdeki kariyer merkezlerine ücretsiz verdik. Bu platform hayata 1 ay önce geçti. Şuanda platformda 220 bin öğrenci kayıtlı." Dedi.
KAMUDA STAJ İMKANI GELİYOR

"Toplamda 220 Bin Öğrenci Kayıt Yaptırdı"

Balkan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Trakya Kariyer Fuarı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay üniversite öğrencilerinin kamuda staj yapabilmesi için yeni bir sistem geliştirdiklerini belirtti. Atay; "Bir insanın meslekte uzmanlaşması için belli eğitimler alması gerekiyor. Fakat teorik eğitim almak insanın meslek hayatında başarılı olması için yeterli değildir. Öğrenciler 3'üncü ve 4'üncü sınıfta staj yapabilme imkânı sağlamamız gerekiyor. Biz devlet olarak ilgili bakanlıklarımızla görüştük. Bu çocuklara nasıl staj imkânı sağlarız diye araçlar ve yöntemler geliştirdik. Aynı kariyer fuarlarında olduğu gibi Türkiye’nin dört bir köşesinden liyakatli, nitelikli çocukların her birinin yararlanabileceği bir platformda olması lazım. Bunun için “Yetenek Kapısı” diye bir sistem geliştirdik ve bunu üniversitelere ücretsiz olarak kariyer merkezlerine verdik. Bu platform hayata 1 ay önce geçti. Şuanda platformda 220 bin öğrenci kayıtlı." Şeklinde konuştu.

"Fuar Bütün Tarafların Kazandığı Bir Organizasyondur"

Gerçekleştirilen fuarın öğrenciler için önemli olduğunu vurgulayan Atay, organizasyonda toplam 295 firmanın bulunduğunu belirtti. Atay; "Bunun sadece bir kariyer organizasyonu olduğunu düşünmek yanılmak olur. Bu organizasyon öğrencilerin eğitimini en verimli şekilde geçirmeleri, bilgi ve birikimlerden yeterince yararlanmaları ve iş hayatının gerektirdiği becerileri kazanabilmeleri için bir farkındalık oluşturmaktır. Burada 295 tane firma var. Bir kısmı kamu kurumu, bir kısmı özel sektör.Dolayısıyla burada öğrenci var, iş dünyası var, kamu var ve üniversite yönetimleri var. Bu olabilecek en iyi denklemdir. Buradaki fuar gelen bütün tarafların kazandığı bir organizasyondur." İfadelerini kullandı.

Öğrencilerle meslekte deneyim sahibi insanları bir araya getirdiklerini belirten Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, öğrencilerin akıllarına gelen soruların cevaplarını bulabileceklerini söyledi.Edirne'de ilki gerçekleştirilen ve Türkiye'de 10 defa yapılacak olan 'Kariyer Fuarı' hakkında açıklamalarda bulunan Atay, organizasyonun ilkini Trakya'da yaptıkları için memnun olduklarını söyledi.

"Öğrenciler Meslek Seçimlerinde Geleceği Okumalıdır"

Fuarın açılışında konuşan Edirne Valisi Ekrem Canalp üniversitede okuyan öğrencilerin meslek seçimi yaparken dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Canalp; "Hali hazırda Türkiye’de de, Dünya’da da kendi mesleğinden memnun olmayan insanların sayısı hiç de azımsanamayacak düzeydedir. Dolayısıyla, hayatınızın en önemli kararını alırken bu fuar sizlere rehberlik edecektir. Hayatınızın en önemli kararını alırken sizlere bazı gözlemlerimi paylaşmak isterim. Bunlardan bir tanesi geleceği okumaktır. Meslek seçimi yaparken değişimi de, dinamiğini de çok iyi okumak zorundayız." Şeklinde konuştu.

Fuarın açılışında Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'da konuşma yaptı. Konuşmaların ardından organizasyona katkı sağlayanlara teşekkür plaketi verildi.Atay, Canalp, Aksal ve beraberindekiler fuar alanını gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Fuarın açılış törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal Paydaş üniversitelerin temsilcileri, firma yetkilileri, genel müdürler ve öğrenciler katıldı.Kamu ve özel sektörden 295 firmanın yer aldığı fuar bugün sona erecek.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali