McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 28 Şubat 2020, Cuma 16:46 tarihinde eklendi. 789 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kahramanlar, toprakları buluşturularak bir araya gelecek

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Edirne Bisiklet ve Doğa Sporları Topluluğu(EBİDOST) ve Lüleburgaz Hedef Doğa Sporları Kulüpleri işbirliğinde etkinlik düzenleyecek. Edirne’deki şehit toprakları ile Çanakkale’deki şehit toprakları buluşturularak, kahramanların topraklarla bir araya getirilmesi hedefleniyor.
Kahramanlar, toprakları buluşturularak bir araya gelecek

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Edirne Bisiklet ve Doğa Sporları Topluluğu(EBİDOST) ve Lüleburgaz Hedef Doğa Sporları Kulüpleri işbirliğinde etkinlik düzenleyecek. Edirne’deki şehit toprakları ile Çanakkale’deki şehit toprakları buluşturularak, kahramanların topraklarla bir araya getirilmesi hedefleniyor.

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Binası’nda bir araya gelen bisikletseverler, Edirne’den alınan şehit topraklarını Çanakkale’ye ulaştırmak üzere Dernek Başkanı Faruk Çiftçi’ den teslim aldı.

Dernek binasında düzenlenen teslim törenine bisikletseverlerin yanı sıra Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne Şubesi İl Başkanı Aydın Bildiş ve dernek üyeleri de katıldı.

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Faruk Çiftçi, kahraman şehitlerin aziz hatıralarını yaşatmak için mücadele etmeye devam ettiklerini belirterek, tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi.

“Kuruluş amacımız aziz şehitlerimizin hatıralarını yaşatmaktır”

1993 yılında kurulan Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kuruluş amacının aziz şehitlerin hatıralarını yaşatmak olduğunu ifade eden Çiftçi; “Nihayetinde kahramanlarımızın anne-baba eş ve çocuklarının özlük haklarını takip ediyoruz. Evlatlarımızın eğitimlerine destek veriyoruz. Edirne Şehitlikleri ve Edirne şehitliklerinde yatan şehitlerin isimlerini gün yüzüne çıkartmak için mücadele ediyoruz” dedi.

“Toprakları buluşturarak bir araya getirmek istedik”

Edirne Bisiklet ve Doğa Sporları Topluluğu(EBİDOST) ve Lüleburgaz Hedef Doğa Sporları Kulüpleri ile işbirliği içerisinde bir etkinlik yapmak için toplandıklarını belirten Çiftçi, arşiv kayıtlarına baktıklarında aynı aileden ve ya aynı köyden birden fazla şehit olduğunu ve farklı şehitliklerde defnedildiklerini bu yüzden toprakları buluşturarak kahramanları bir araya getirebileceklerini düşündüklerini söyledi.

Savaşlarda ciddi anlamda şehitler olduğunu ve bu şehitlerin farklı bölgelerdeki şehitliklerine defnedildiğini belirten Çiftçi, ortak bir etkinlik ile 100 yıl önce şehit olan kahramanları toprakları buluşturarak bir araya getirmek istediklerini dile getirdi.

“Kahraman askerlerimiz bugün de dedeleri gibi mücadele veriyor”

Burada esas olanın devletin, vatanın bölünmez bütünlüğü, aziz toprakların özgür ve hür yaşaması olduğunu vurgulayan Çiftçi; “Bunun için kahramanlar can vermektedir. Dün kahramanlarımız Çanakkale’de, Romanya’da, Makedonya’da bu aziz toprakları korumak için mücadele verirken, bugün aynı irade azim ve kararlılıkla Suriye’de, Irak’ta ve Libya’da, aynı mücadeleyi vermeye devam ediyoruz. Bugün Barış Pınarı Harekâtı’nda, Afrin’de, İdlib’de kahraman askerlerimiz aynı dedeleri gibi mücadeleye devam ediyorlar. Bu mücadele bizlere daha fazla şevk veriyor. Biz bu toprakların sahibiyiz. Kimseye vermeyeceğiz. Bu topraklar ecdadımızdan bize emanet biz de aynı şekilde çocuklarımıza eksiksiz bir şekilde teslim edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Her yıl farklı bir şehit toprağını alıyoruz”

Hedef Doğa Sporları Kurucusu ve Lüleburgaz Bisikletliler Derneği Temsilcisi Yüksel Kerim Yazır, Her yıl 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anmak için Lüleburgaz’dan pedala basıp Çanakkale’ye görevlerini yapmaya gittiklerini ve mutluluk duyduklarını belirtti.

Her yıl farklı bir şehit toprağını alarak o şehit toprağını bisikletten inmeden sporcular tarafından Çanakkale Şehitliği’ndeki toprakla bütünleştirdiklerini vurgulayan Yazı, Çanakkale’den aldıkları toprağı da aynı şekilde Edirne’ye getirerek dua ile andıklarını söyledi.

Şehitler ölmez, Vatan bölünmez diyerek yola çıktıklarını ifade eden Yazır, bu asli görevde tüm sporcuları arkalarında beklediklerini belirtti.

“14 Mart sabahı yola çıkacağız”

14 Mart sabah 05.00 civarı Edirne’den 11 kişi, Lüleburgaz’dan 20 kişi hareketle Havsa üzerinden Keşan Korudağları’nı geçerek ardından Çanakkale Eceabat’a varacaklarını belirten Edirne Bisiklet ve Doğa Sporları Topluluğu (EBİDOST) Temsilcisi Barış Yalçındağ, 200 KM pedal çevirerek bu süreci tamamlayacaklarını söyledi.

15 Mart sabahı Edirne’deki şehitliklerden alınan toprakları Çanakkale’deki şehitliğe bırakacaklarını aktaran Yalçındağ; “Oradan da toprakları alıp Edirne’ye getirmek üzere yola çıkacağız. Yaklaşık 3 yıldan beri bu projenin içerisindeyiz. Şehit toprağımızı indirmeden yolumuzu tamamlamış olacağız” dedi.

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan ve yöneticileri, Bisiklet kulübü temsilcileriyle dernek binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çanakkale Şehitlerini anmak için bir araya gelen bisikletseverler, 14 Mart 2020 Cumartesi sabahı yola çıkacak.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali