McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 07 Mart 2020, Cumartesi 12:25 tarihinde eklendi. 986 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne Samsun’dan birincilikle döndü

Türkiye Okçuluk Federasyonu ve 2020 ASES Minikler Salon Kupası işbirliğinde Samsun’da düzenlenen 11-12 Yaş Yay Erkekler Kupası Türkiye Şampiyonasından Edirne birincilikle döndü. Şampiyonaya katılan Edirne Selimiye İmam Hatip Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Sabri Eren Ot, birincilik sevinci yaşadı.
Edirne Samsun’dan birincilikle döndü

Türkiye Okçuluk Federasyonu ve 2020 ASES Minikler Salon Kupası işbirliğinde Samsun’da düzenlenen 11-12 Yaş Yay Erkekler Kupası Türkiye Şampiyonasından Edirne birincilikle döndü. Şampiyonaya katılan Edirne Selimiye İmam Hatip Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Sabri Eren Ot, birincilik sevinci yaşadı.

Selimiye İmam Hatip Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Sabri Eren Ot ve ailesi şampiyona ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Yeni okçuları Edirne’ye kazandırmak istiyoruz”

Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Okçuluk Spor Kulübü Başkanı İhsan Gemalmaz; “Edirne’de okçuluk dalında Dünya birinci ve ikincisi, Olimpiyat dördüncüsü olup çok sayıda Türkiye dereceleri bulunan sporcular yetişti. Milli sporcularımızdan Elif Altınkaynak Çağlayan, Nazif Çağlayan eski sporcularımız. İkisinin de Dünya dereceleri ve Elif’in olimpiyat derecesi var. Bu kardeşlerimizin antrenörlüğünde yeni gençleri Edirne’ye kazandırmak istiyoruz” dedi.

 “Gururlu ve mutluyuz”

Son dört yıldır salon olmadığından çalışmalar açısından zorlandıklarını belirten Gemalmaz, “okçuluk sporunda salon ve saha çok önemli. Okçuluk ferdi bir spor. Yeni çocuklarımızı aldık sağ olsun ailelerinin desteğiyle Samsun’da yapılan 11- 12 yaş minikler şampiyonasında 157 kişinin katıldığı bir yarışmada kulübümüz sporcusu Sabri Eren Ot Türkiye birincisi oldu. Sabri’nin önü açık. Edirne’ye böyle bir derece kazandırdığı için gururluyuz, başarılar diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

                “Yarışmaya çok sıkı çalıştık ve başardık”

Okçuluğa 4 yıl önce başladığını belirten 7’inci sınıf öğrencisi Sabri Eren Ot, yarışmaya hocaları ile birlikte her türlü fedakârlığa ve zorluğa katlanarak hazırlandıklarını sıkı bir çalışma sonucu şampiyonluk sevincini yaşadıklarını söyledi.

“Hedefim Milli takım ondan sonra olimpiyatlar”

Hedefinin milli takım sonra ise olimpiyatlar olduğunu ifade eden Ot, şuanda gençlik merkezinde çalışma yaptıklarını en önemli ihtiyaçlarının ise çalışma salonu olduğunu belirtti.

                “Şehrimize birincilik kazandırdı”

Okul Müdürü ve Baba Fatih Ot; “Okçuluk yanında basketbol, futbol ve güreş müsabakalarında da derecelerimiz varAkıl ve zekâ oyunlarında da geçen Perşembe günü 2 alanda derece aldık ve il birincisi olduk. Sabri Eren okulumuzun başarılı öğrencilerinden 7. Sınıf öğrencisi ikizi de okulumuzda daha önce Türkiye 3’lük başarısı da var. Bu derecelere birkaç şampiyonada yaklaşmıştı aslında ama bu sefer diğer arkadaşlarını da geride bırakarak birincilik kazandırdı şehrimize. Başarılarının devamını dilerim” dedi.

 “Baba olarak da apayrı duygular içindeyiz”

Baba olarak oğluyla ayrı bir gurur duyduğunu belirten Fatih Ot, ilerleyen dönemlerde daha iyi çalışabilmesi ve kente başarılar getirebilmesi için imkânlar sağlanmasını için gerekli kurumlardan destek beklediklerini söyledi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali