McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 08 Mart 2020, Pazar 16:38 tarihinde eklendi. 997 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AK Parti 7’inci Olağan Kongresi Lalapaşa’dan başladı

AK Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından Lalapaşa İlçe Başkanlığı kongresi yapıldı. AK Parti’nin 7’inci Olağan Kongresi Lalapaşa İlçesi ile başladı. Lalapaşa düğün salonunda gerçekleştirilen olağan kongre yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kongrede AK Parti Lalapaşa İlçe Başkanı Erhan Ayyıldız güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.
AK Parti 7’inci Olağan Kongresi Lalapaşa’dan başladı

AK Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından Lalapaşa İlçe Başkanlığı kongresi yapıldı. AK Parti’nin 7’inci Olağan Kongresi Lalapaşa İlçesi ile başladı. Lalapaşa düğün salonunda gerçekleştirilen olağan kongre yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kongrede AK Parti Lalapaşa İlçe Başkanı Erhan Ayyıldız güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi.

Divan başkanlığına Fahriye Güncel Hintoğlu, Başkan Yardımcılığına Umut Ersen Ayaydın, kâtip üyeler Önder Kabataş, Ayfer Serkan Kuşoğlu ve Mert Ergin seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongre konuşmalar ile devam etti.

AK Parti Lalapaşa İlçe Başkanı Erhan Ayyıldız, konuşmasına İbdib’te şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet yakınlarına sabır, yaralılara ise acil şifalar dileyerek başladı.

“Milletimiz bu zor günleri birlikte kenetlenerek aşabilecek güçtedir.”

Ülkenin zor günlerden geçtiği bu süreçte milletin birlikte kenetlenerek bu süreci aşabileceğini belirten Ayyıldız; “Bizler her zaman devletimizin yanında olacağız. Üstlendiğimiz bu kutsal görevde ‘ben’ değil ‘biz’ diyebilen bir anlayış ile çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağız. Yeni yönetim kurulu ve 7’inci olağan kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Ayyıldız konuşmasının sonunda ise, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kongreye katılan tüm kadınların gününü kutladı.

Lalapaşa Belediye Başkanı İsmail Arslan, 7’inci Olağan Kongresi’nin hayırlı olmasını diledi.

“Makamlar geçicidir, esas olan davayı korumaktır”

Kongrelere önceki hafta başlamayı planladıklarını belirten AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, yaşanan acı olaylar dolayısıyla süreci 1 hafta ertelediklerini söyledi. Aksal, İdlib şehitlerine rahmet yaralılara ise acil şifalar diledi. Makamların gelip geçici olduğunu vurgulayan Aksal, esas olan davadır bu davayı da ileriye taşımak olduğunu belirtti.

Aksal, göçmenlerle ilgili konuştu

Kongrede konuşan Milletvekili Aksal, Avrupa’ya gitmek için mücadelesini sürdüren göçmenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin yaklaşık 9 yıldır 4 milyon mülteciye ev sahipliği yaptığını söyleyen Aksal; “İdlib’teki saldırıdan sonra karar aldık. Avrupa’ya geçmek isteyen mültecilere engel olmayacağız. Ama kimseyi zorla göndermiyoruz. Gitmek isteyenlere sınırımızı açtık. Ama Avrupa bize hiçbir şekilde destek vermedi. İdlib’te yaklaşık 1 buçuk milyon mülteci Türkiye’ye gelmeyi bekliyor. Gidip konuşursanız kimse yurdunu vatanını terk etmek istemiyor. Ne işimiz var İdlib’te diyorlar. Türkiye’nin güvenliği İdlib’ten başlıyor. Ama biz bugün orayı kontrol edemezsek, yarın Ankara’yı, İstanbul’u kontrol edemeyiz. Her zaman mazlumların yanındayız” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Aksal, Avrupa’ya geçmek için gelen kadınlara ve mültecilere sahip çıkan Edirne halkına teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

“Şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim”

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, konuşmasının başında vatanın milli güvenliğini sağlamak için İdlib’de görev yapan ve rejim unsurları tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda şehit olan kahraman askerlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

Türk milletinin her zorluğu birlik ve beraberlikle aşabilecek güçte olduğunu vurgulayan İba, her zaman ve her koşulda devletin ve milletin yanında olduklarını söyledi.

“Siyasi çalışmaların gecesi gündüzü, yazı kışı, yağmuru karı olmaz.”

Türkiye’de kadınları siyasetin asli unsuru haline getirmiş bir partinin kadın il başkanı olmaktan gurur duyduğunu belirten Başkan İba; “AK Parti toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir partidir.

AK Parti, “İnsanı yasat ki devlet yasasın” ilkesini düstur edinmiş bir partidir. Bizlerde böylesine büyük ve bir partinin teşkilatları olarak kongrelerimiz ile bir durum muhasebesi yapma fırsatı bulmaktayız. Lalapaşa’mız girdiği her seçimde ilçelerimiz arasında birinci gelerek hepimizi gururlandırmıştır. Bu başarı birlikte ve beraberlik içinde azim ile çalışmanın eseridir.

Bu başarı siz değerli Lalapaşa teşkilat üyelerimizindir. Bu başarının asıl kahramanları şüphesiz ki bu partiye gönül verenlerin ve karşılık beklemeden gece gündüz emek verenlerdir” ifadelerine yer verdi.

“Günümüz kutlu, geleceğimiz hayırlı olsun”

Lalapaşa’nın bu başarı ile 2019 yılında Ak belediyecilik ile tanıştığını dile getiren Başkan İba;

Bundan sonrada bu başarıyı arttırarak sürdürmek için tüm teşkilat üyelerimiz ile birlikte şehrin sokaklarında, hastanelerinde, çarşı-pazarlarında, hanelerinde hemşerilerimiz ile daha fazla bir araya geleceğiz.  Ben bu temennilerle AK Partimizin 7. Olağan Kongresinin başarılarla dolu olmasını diliyorum. Görev üstlenecek ve ilçe yönetimlerine seçilecek arkadaşlarımıza şimdiden muvaffakiyetler diliyorum. Günümüz kutlu olsun, geleceğimiz hayırlı olsun. Sağ olun, var olun. Allah yolumuzu açık etsin” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“20203-2053 ve 2071 hayallerine doğru ilerleyeceğiz”

Edirne Koordinatörü ve AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca; “İnsanlığa sahip çıkan ve insanlığın umudu olan bir partinin mensubuyuz. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahibiz. Ekip olarak bu ruhla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 7’inci olağan kongre sürecimiz başladı. Kongreler heyecan verir. 20203-2053 ve 2071 hayallerine doğru ilerleyeceğiz. İnşallah bu hayallere Edirne’de bayrağını dikecek. Bizde bırakmak yoktur, bayrağı devrettiğimiz kardeşimiz ile birlikte yola devam etmek vardır. Ben değil, biz anlayışı ile mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. 

Edirne halkının göçmenlere bir Ensar ruhu ile sahip çıktığını belirten Kaynarca, yardım ve desteğini esirgemeyen vatandaşlara teşekkür etti.

AK Parti Lalapaşa İlçe Başkanı Erhan Ayyıldız’ın yönetim Kurulu Asil Listesi; Serdar Özvatan, Serkan Yörük, Metin Yılmaz, Rıdvan Çabuk, Ertan Ak, Veysel Şen, Şengül Aydemir, Şakir Özdemir Feride Örs Kaya, Kenan Gürbüz isimlerinden oluştu.

İlçe Yönetim Kurulu Yedek Listesi: Mustafa Cila, Mesut Ergin, Melike Şevik, İsmail Recep Savaş, Recep Apaydın, Rasim Bilir isimlerinden oluştu.

Lalapaşa Belediye Başkanı İsmail Arslan, programın sonunda kongreye katılan kadınlara karanfil dağıtarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali