McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 09 Mart 2020, Pazartesi 16:17 tarihinde eklendi. 782 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Babacan’ın Partisi Resmen Kuruluyor

Son dakika… Babacan’ın partisiyle ilgili sıcak gelişme: İsmi ve kurucular kurulu belli oldu
Babacan’ın Partisi Resmen Kuruluyor

Eski Bakan Ali Babacan'ın partisi için resmi adım bugün atıldı. İsmin "DEVA" kısaltmasıyla "Demokrasi ve Atılım Partisi" olacağı belirtilen partinin, kuruluş dilekçesini vermek üzere saat 10.30'da eski Denizli Valisi Hasan Canpolat, eski Çankırı Milletvekili İdris Şahin ve eski Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen İçişleri Bakanlığına geldi.

ilekçeyi Bakanlığın ilgili birimine teslim eden heyet, daha sonra İçişleri Bakanlığından ayrıldı.

9 MART DETAYI

Babacan'ın parti dilekçesini 9 Mart'ta vermesi dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2002 seçimlerinde sonrası 9 Mart 2003 yılında yenilenen Siirt seçimlerinde, milletvekili seçilerek Meclis'e girmişti.

CANLI YAYINDA DUYURMUŞTU

Sabah saatlerinde Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın programına konuk olan Babacan, "İçişleri Bakanlığı'na dilekçe veriliyor, 90 kişilik kurucular kurulu bugün dilekçemizi veriyor. Partimizin tüzüğü ve programının son halini verdik. Bu sabah da heyetimiz resmî başvurumuzu yapacak" demişti.

ALİ BABACAN'IN PARTİSİNİN İSMİ NE OLACAK?
Partinin ismini açıklamayan Ali Babacan, "Partinin ismi çarşamba günü lansmanda teyit edeceğiz, o gün açıklayacağız. Çok sayıda isim var. Demokrasi ve Atılım Partisi doğru" ifadelerini kullanmıştı.

ALİ BACANAN'IN PARTİSİNDE KİMLER VAR?
Babacan'ın açıklamaları ve kuruluş dilekçesinin teslim edilmesinin ardından herkes "Ali Babacan'ın partisinde kimler var?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Kulislere sızan bilgilere göre 90 kişilik kurucular kurulu listesi sızdı.

KURUCULAR ARASINDA DÖRT BAKAN VAR

Babacan’ın önderliğinde kurulan partinin 90 kişilik kurucular kurulunda Babacan’ın yanı sıra eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Selma Aliye Kavaf, eski Bilim ve Sanayi Bakanı Nihat Ergin, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin yer aldı.

ESKİ MİLLETVEKİLLERİ

Geçmişte AK Parti’den milletvekilliği görevlerini üstlenen isimler de Babacan’ın önderliğindeki partide kurucular arasında yer aldı. Listede eski Çankırı Milletvekili İdris Şahin, eski Rize Milletvekili Hasan Karal, eski Adıyaman Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, eski Batman Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, eski Şanlıurfa Milletvekili Abdurrahman Müfit Yetkin ve eski Bitlis Milletvekili Abdurrahim Aksoy ve AK Parti’den kısa süre önce istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu yeni partinin kurucları arasında yer aldı.

İSTİFA EDEN BELEDİYE BAŞKANI YENİ PARTİDE

Geçmişte AK Parti Balıkesir Milletvekilliği yapan ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa eden Ahmet Edip Uğur da Babacan’ın önderliğindeki partinin kurucusu oldu.

ADEMİSYEN VE GAZETECİLER LİSTEDE

Gazeteci, yazar Gülay Göktürk, Akademisyen, yazar Metin Gürcan, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER)’in eski başkanı Sanem Oktar da kurucular arasında yer aldı.

ESKİ MHP’Lİ RAMİZ ONGUN BABACAN’LA BİRLİKTE

Kurucular arasında, eski Denizli Valisi Hasan Canpolat, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda Müsteşar Yardımcılığı yapan Sedat Kadıoğlu, Ülkü Ocakları Eski Başkanı Ramiz Ongun, eski Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir, eski Münih Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve HDP eski Milletvekili Dengir Mir Fırat’ın kızı Münevver Helün Fırat da dikkat çeken isimler arasında yer aldı.

DEVA PARTİSİNİN KURCULAR KURULU İSİM LİSTESİ
Yeni partinin kurucular kurulu şu isimler şöyle:

23222120

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali