McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 26 Mart 2020, Perşembe 13:10 tarihinde eklendi. 1405 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yüzlerce Yıllık Tarihi Çarşılar Salgın Nedeniyle Kapatıldı

Koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmesinin ardından önlemler arttırıldı. Edirne’deki Tarihi Arasta, Bedesten ve Alipaşa Çarşısı koronavirüs salgınına karşı başlatılan ‘Evde Kal’ çağrısına destek vererek 30 Mart 2020 Pazartesi gününe kadar kapılarını kapattı.
Yüzlerce Yıllık Tarihi Çarşılar Salgın Nedeniyle Kapatıldı

Edirne’de yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından ve yüzlerce yıllık olan Tarihi Çarşılar, koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici bir süreliğine faaliyetlerine ara verdi.

Koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmesinin ardından Edirne’de de vatandaşların evden çıkmaması dolayısıyla Tarihi Çarşılarda durgunluk yaşanıyordu. Önceki gün kapılarını kapatan Tarihi Bedesten ve Arasta Çarşısı’nın ardından dün ise Tarihi Alipaşa Çarşısı ‘evde kal’ çağrısına destek vererek kapılarını kapattı.

“Güvenlik tehlikesi arz etmeye başladı”

Tüm dünyayı etkisi altına aldığı gibi Türkiye’yi de etkileyen koronavirüs salgınından dolayı zor günlerden geçildiğini vurgulayan Edirne Tarihi Alipaşa Çarşısı Dernek Başkanı Yılmaz Sanış; “Bu kapsamda ilk vaka açıklandığı 11 Mart tarihinden beri Alipaşa Çarşısı’nı açık tutmaya çalıştık. Her geçen gün müşteri ve esnaf sayımız azaldı. Güvenlik tehlikesi arz etmeye başladı. Açan esnaf da günlerdir siftah yapamıyor. Esnaflarımızdan çarşımızın kapanması ile ilgili talep geldi. Böyle bir talep geldiği için biz de tüm çarşı esnafımızla bir karar aldık ve oybirliğiyle çarşımızın 30 Mart 2020 Pazartesi gününe kadar kapatılması yönünde karar aldık” dedi.

“Para bir şekilde yerine gelir”

Öncelikle sağlık ilkesinden yola çıkarak paranın bir şekilde yerine gelebileceğini aktaran Sanış; “Durumun ciddiyetinin farkındayız. Sağlık olduktan sonra para bir şekilde kazanılır. Ekonomik boyut ikinci planda kalıyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi yetkililerin ‘Evde Kal’ çağrısına Alipaşa Çarşısı esnafları olarak biz de destek veriyoruz. Lütfen herkes evde kalsın. Zorunlu olmadığı sürece kimse dışarı çıkmasın. Dışarı çıkıldığında da sosyal mesafeyi koruyalım ve hijyen kurallarına dikkat edelim” şeklinde açıklamada bulundu.

“Yapılan çağrıları dikkate almalıyız!”

Allah’ın izniyle Tüm dünya ve Türkiye olarak bu zorlu sürecin en az zararla atlatılacağına inandıklarını dile getiren Sanış; “Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte herkese sağlıklı kalmaları için korunma yöntemlerini dikkate almalarını ve çağrılara kulak vermelerini tavsiye ediyoruz.  Bu uygulama öncelikle İstanbul Kapalı Çarşı’da başlamıştı. Bursa’da da uygulandı ve önceki gün Edirne’mizde Selimiye Arastası ve Bedesten çarşılarımız kapandı. Alipaşa Çarşısı olarak biz de ‘evde kal’ çağrısına uyuyoruz. 30 Mart Pazartesi günü tekrar müşterilerimizle buluşmak üzere diyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali