McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 31 Mayıs 2020, Pazar 19:37 tarihinde eklendi. 516 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Cuma namazı kılmanın huzurunu yaşadılar

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamındaki camilerde toplu ibadet kısıtlamasının kaldırılmasının ikinci haftasında Edirne'de vatandaşlar, Türk-İslam mimarisinin zirve eseri Selimiye Camisi'nde cuma namazı kılmanın huzurunu yaşadı.
Cuma namazı kılmanın huzurunu yaşadılar

Cuma namazı için camiye gelen vatandaşların girişte ateşleri ölçülürken, Edirne Belediyesi tarafından tek kullanımlık seccade ve maske dağıtıldı.

Caminin iç ve dış avlusunda sosyal mesafe kurallarına uyarak saf tutan cemaat, hutbenin okunmasının ardından namazını kıldı.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, gazetecilere yaptığı açıklamada, camilerde ibadet etmenin mutluluğunun yaşandığını söyledi.

Belirlenen kurallar çerçevesinde ibadet edildiğini belirten Üzüm, "Selimiye'de ikinci cuma namazımız. Vatandaşlarımız kurallara alışmış durumda. Vaka sayılarının da az olması bizleri mutlu ediyor. Allah'ın izniyle bu meseleyi bitirmek üzereyiz. Dikkatli olmaya devam ediyoruz. Cemaatimiz de çok duyarlı. Mutluyuz ve sevinçliyiz. Allah mutluluğumuzu daim etsin." dedi.

AA

Yazdır Paylaş
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali