McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 22 Haziran 2020, Pazartesi 18:39 tarihinde eklendi. 1474 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sınır Kapılarında Koronavirüs Tedbirleri Arttırıldı

Yıllık izinlerini anavatanda geçirmek isteyen gurbetçilerin gelişleri başladı. Kapıkule Sınır Kapısı’nda da koronavirüs tedbirleri arttırıldı. Yurda girişte gurbetçilerin ilk önce araçları dezenfekte ediliyor. Ardından ateşleri termal kameralar ile ölçülüyor. Ayrıca gurbetçilere Edirne Valiliği tarafından maske ve dezenfektan dağıtılıyor.
Sınır Kapılarında Koronavirüs Tedbirleri Arttırıldı

Edirne Valiliği tarafından Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurda giriş yapan gurbetçilere maske ve dezenfektan dağıtılıyor. Koronavirüsle mücadele kapsamında tedbirlerin arttırıldığı Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş yapan gurbetçilerin önce araçlarını dezenfekte ediliyor. Daha sonra ateşleri ölçüldükten sonra Edirne Valiliği tarafından dağıtılan maske ve dezenfektanları alıp yurda giriş yapıyor.

“Araçlara Dezenfeksiyon İşlemi Yapıyoruz”

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan yurda giriş yapan gurbetçilere maske, dezenfektan ve bilgilendirici broşürler verildiğini dile getiren Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan, araçlarında dezenfekte edildiğini belirtti. Eraslan; “Ülkemizin bu konuda KOVİD-19 mücadelesi kapsamında almış olduğu tedbirlerden bir tanesi de Kapıkule, Hamzabeyli ve Hudut sınır kapılarımızda dezenfeksiyon yapmak suretiyle araç dezenfeksiyonu yapılmasını sağlıyoruz. Bu kapsamda Türkiye’ye giriş yapan bütün küçük araçlarımıza içerisindeki vatandaş sayısına bakılarak maske, dezenfektan ve gerekli bilgilendirici broşürleri kendilerine takdim ediyoruz.” Dedi.

Ülke İçerisinde Alınan Tedbirlerin Yazıldığı Broşür Dağıtıldı”

Vatandaşların ülke içerisinde alması gereken tedbirlerin anlatıldığı broşürlerin dağıtıldığını söyleyen Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı Müdürü Ali Eraslan; “Araç dezenfeksiyonumuz otomatik sistem olarak çalışmakta ve her giren araç dış aksamı bakımından dezenfekte edilmektedir. Vatandaşlarımızla ilgili bu kapsamda KOVİD-19 mücadelesi kapsamında gerekli bilgi broşürleri ülke içerisinde alınması gereken tedbirler kendilerine broşür olarak takdim edilmektedir.” İfadelerini kullandı.

“Türkiye’deki Uygulama Başka Hiçbir Ülkede Yok”

3 çocuğuyla birlikte yurda giriş yapan Abdülaziz Bulut, Türkiye’ye gelmenin tarif edilemez bir duygu olduğunu belirtti. Bulut; “Almanya’dan Türkiye’ye doğru uzun bir yoldan geliyoruz. 3 çocuğumla birlikte Türkiye’ye geldim. İnşallah 3 hafta anavatanda kalacağız. Türkiye’ye gelmenin tarifi mümkün değil, çok heyecanlıyız mutluyuz. Sağ salim vatana geldiğimiz için büyük sevinç yaşıyoruz. Biz Almanya’dan gelirken birçok sınır kapısı geçtik, ama Türkiye’deki gibi bir uygulama yoktu. Benzer uygulama bile yoktu. Türkiye’deki önlemler sağlığımız için çok güzel.” Dedi.

“Böyle Önlemlerle Karşılaşmadık”

Almanya’dan gelen ve birçok sınır kapısı geçtiğini belirten Zeki Ciğer alınan önlemlerin başka hiçbir ülkede olmadığını belirtti. Ciğer; “Yolculuğumuz rahat geçti. Kapıkule’de önlem alınmış. Aracımız ilk önce dezenfekte edildi. Daha sonra ateşimizi ölçtüler. Sonra da bize maske ve dezenfektan verdiler. Birçok sınır kapısından geçtik böyle önlemlerle karşılaşmadık. Emeği geçenlerin eline sağlık. Çocuklar Türk bayrağını görünce gözleri doldu. Anavatana gelmekten dolayı çok mutluyuz.” Şeklinde konuştu.

“Sağlığımız Açısından Çok Güzel”

Kapıkule’de alınan önlemlerin insan sağlığına verilen önemi gösterdiğini dile getiren Cafer Erkut, diğer sınır kapılarında önlem dahi alınmadığını iddia etti. Erkut; “Hollanda’dan geliyorum. Babam rahatsız olduğu için onu görmeye geldim. Başka gümrük kapısında olmayan önlemler alınmış, bu beni sevindirdi. Sağlığımız açısından bu önlemlerin alınması çok güzel. Anavatana geldik bayrağımızı gördük bu duyguyu anlatamam. İstiyoruz ki her zaman gelelim ama orada çalışıyoruz. Fırsatımızı bulduğumuz anda Türkiye’ye gelmeye çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali