McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 02 Temmuz 2020, Perşembe 13:48 tarihinde eklendi. 2583 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kırkpınar alınacak karara göre Eylül Ayı’nda yapılabilir

Türkiye Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Encümen Toplantısı video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Konferansta encümen üyeleri, 659’uncu Kırkpınar’ın Eylül Ayı’nda tedbirler kapsamında yapılabileceğini belirtti.
Kırkpınar alınacak karara göre Eylül Ayı’nda yapılabilir

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Kentler Birliği Encümen Toplantısı’nda koronavirüs salgını nedeniyle yapılıp yapılmayacağı tartışma konusu olan 659’uncu Kırkpınar’ın Eylül Ayı’nda yapılmasına ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

Türkiye Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği encümen üyelerinin son yaptığı toplantıda Kırkpınar’ın Eylül Ayı’nda yapılması görüşü ağırlık kazandı.

Salgında Kırkpınar’ın nasıl yapılması gerektiğinin bilimsel olarak incelenmesi için 3 farklı üniversiteden görüş alınmasına karar verilmişti. Bakanlık ya da federasyon vasıtasıyla Bilim Kurulu’na sunulması ve orada da rehber niteliğinde bir çalışma yapılması kararı alınmıştı. Edirne Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2 üniversite tarafından raporların hazırlandığı, 3’üncü üniversitenin raporunun beklendiği ve ardından Sağlık Bilim Kurulu’na sunulacağı belirtildi.

Türkiye Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği encümen üyesi Edirne Belediye Başkanı ise Kırkpınar’a katılacak pehlivanların 14 gün kampa alınabileceğini, pehlivanlara testler yapılabileceğini ve test sonuçları negatif çıkanların alınabileceğini söyledi.

Kırkpınar’a geçtiğimiz yıl 2 bin 228 pehlivan katılmıştı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali