McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 03 Temmuz 2020, Cuma 13:42 tarihinde eklendi. 2311 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne’nin 7 şehirle kardeş şehir ilişkisi iptal edildi

Edirne Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. 13 maddenin görüşüldüğü toplantıda Edirne’nin 7 şehirle kardeş şehir ilişkisi iptal edildi.
Edirne’nin 7 şehirle kardeş şehir ilişkisi iptal edildi  


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Yıllar içinde birçok ülke ile kardeş şehir ilişkisi kurulmuş. Öncelikle iki şehir bir protokol metni, memorandum hazırlıyorlar. Memorandum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onaylaması ve ilişkilerin başlaması gerekiyor. Biz birçok kardeş şehirle bu ilişkileri başlatmış ancak süreci tamamlamamışız. Bu listede olanlarla da hiçbir ilişkimiz olmamış. Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü de yeni bir çalışma başlatıyor: Faaliyette olanları sürdürün, faaliyette olmayanları kaldıralım. Bu şekilde bizi boşuna meşgul etmesin diye. Bu listedeki 7 kardeş şehir onayının kaldırılmasını meclisin onayına sunuyorum.” dedi.


Belediye Meclisinin oybirliğiyle aldığı kararla Edirne Belediyesinin yıllar içerisinde çeşitli ülkelerdeki şehirlerle başlattığı ama devamını getirmediği kardeş şehir anlaşmaları iptal edildi. Öte yandan Almanya Lörrach Belediyesi, Çin Halk Cumhuriyeti Xining Belediyesi, Belarus Grodno Şehir Komitesi arasında kardeş şehir olunması konusu Belediye Meclisinde görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali