McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 30 Temmuz 2020, Perşembe 15:15 tarihinde eklendi. 820 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yerli Ürün Pazara İndi, Fiyat Düştü

Edirne'de Pazartesi günleri kurulan semt pazarında fiyatlar düştü. Sınırlı sayıda tezgâh açan esnaf bayram tatilinin de etkisiyle az sayıda müşteriye hizmet verdi. Edirne Pazarcılar Odası Başkan Vekili Murat Yüksel, bayram tatili dolayısıyla hem esnafın hem de vatandaşların pazarda sınırlı sayıda olduğunu belirtti. Yüksel; "Vatandaşların kışlık alışverişlerini yapmak için tam da sırası, sebzelerin en bol olduğu dönem bu ağustos ayıdır o yüzden müşterilerimizin bu fiyatları değerlendirmesini tavsiye ediyorum." Dedi.
Yerli Ürün Pazara İndi, Fiyat Düştü

Semt pazarına tatile çıkmayan ve evlerinde kalan vatandaşların geldiğini dile getiren Yüksel, fiyatların en ucuz olduğu dönemi vatandaşların değerlendirmesi gerektiğini dile getirdi. Başkan Vekili Murat Yüksel; "Edirne’de patlıcan, domates, biber, salatalık gibi yerli mahsüller çıktığı için fiyatlar şu anda en düşük seviyede ama bayram tatili nedeniyle hem esnafımız az hem müşterilerimizin çoğu da bayram tatiline çıktıklarından dolayı pazarımız sakin geçiyor. Müşterilerimiz tatilden döndükten sonra bu düşük fiyatları değerlendirmesini tavsiye ediyorum. Konserve gibi kışlık ihtiyaçlarını fiyatlar ucuzken alabilirler. Özellikle Yıldırım ve Karaağaç bölgemizde bahçıvan olan müstahsillerimiz çok olduğu için pazarda yıldırım ve karaağaçtan olan esnaflarımız var. Halde çok mal olmadığı için diğer esnaflarımızda pazarda yok. Hem müşteri az hem de esnaf az böyle bir pazar yaşıyoruz." Şeklinde konuştu.

Pazarın en ucuz döneminin olduğunu belirten Yüksel, Ağustos Ayı'nın sebzenin en bol dönemi olduğunu söyledi. Başkan Vekili Yüksel; "Kışlık hazırlıkları için patlıcan fiyatları şu anda pazarda 2 ila 3 lira arası, domates 2 lira. Sebzelerin en bol olduğu dönem bu ağustos ayıdır o yüzden müşterilerimizin bu fiyatları değerlendirmesini tavsiye ediyorum." İfadelerini kullandı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali