McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 07 Ağustos 2020, Cuma 14:22 tarihinde eklendi. 1281 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Bu yıl Kırkpınar olmayacak gibi gözüküyor” K

oronavirüs tedbrileri kapsamında birçok spor etkinliği ya ertelendi ya da iptal edildi. Kırkpınar Yağlı Güreşleri de Koronavirüsten nasibini aldı. Henüz yapılacağı belli olmayan Kırkpınar’ın olmazsa olmazı davul zurna ekibi ve sevenleri bekleyişini sürdürüyor. Kırkpınar Müzisyenleri Derneği Başkanı Fahrettin Zurnacı, Kırkpınar için her daim hazır olduklarını söyledi.
“Bu yıl Kırkpınar olmayacak gibi gözüküyor” K

15 yaşından bu yana Kırkpınar'da zurna çalan Kırkpınar Müzisyenleri Derneği Başkanı Fahrettin Zurnacı, pehlivanlara ve izleyicilere tuttuğu ritimlerle heyecan veriyor.

Aile fertlerinin müzisyen olduğunu dile getiren Zurnacı, "İlk olarak Kırkpınar'da dedem ve babamla zurna çaldım. Dededen toruna 4 kuşaktır Kırkpınar’da varız. Dedem Osman Zurnacı Balkanlar'dan Türkiye’ye göç ettikten sonra Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren Kırkpınar'da hem zurna çalmış hem de şeflik yapmış. 1977'deki Kırkpınar Güreşlerinin ardından dedem rahmetli oldu." diye konuştu.

Kırkpınar Müzisyenleri Derneği Başkanı ve Kırkpınar Davul-Zurna Ekibi Şefi Fahrettin Zurnacı, yarım asrı aşkın zamandır Kırkpınar'da görev yapıyor. Kırkpınar Er Meydanı'nda 52 yıldır aralıksız zurna çalan ve 13 yıldır Kırkpınar davul-zurna ekibi şefliği yapan Zurnacı, müzisyenlik mesleğini büyük bir aşkla yerine getiriyor. İlk olarak 6 yaşında davul çalmaya başlayan ve 8 yaşında zurna çalmayı öğrenen 67 yaşındaki Fahrettin Usta, günümüzde çocukları ve torunlarıyla Kırkpınar'da güreşçilere ritim tutuyor.

“Kırkpınar için her daim hazırız”

Tüm dünyada hala etkisini sürdüren koronavirüs salgınından dolayı Kırkpınar’ın bu sene olmayacak gibi göründüğünü ifade eden Zurnacı; “Bütün dünyaya Allah sağlık, hoşluk versin. Kırkpınar deyince aklımıza eskiler geliyor. Kırkpınar’ımız bir tane zaten. Biz Kırkpınar Güreşleri sayesinde yurtdışına gittik. Etkinliklerden şu anda haberimiz yok. İnşallah bu yıl olmazsa da önümüzdeki yıllarda yine eskisi gibi coşkuyla sokaklarda davul-zurnalı davetle geleneğimizi yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Kırkpınar’ın geleneğini yaşatmak adına davullu-zurnalı daveti sürdürmeye hazır olduklarını belirten Zurnacı, Kırkpınar’ın Edirne halkı için bir bayram olduğunu ve Edirne’nin bu sene bayramı yaşayamayacağı için üzgün olduğunu söyledi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali