McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 13 Ağustos 2020, Perşembe 18:00 tarihinde eklendi. 1023 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tercan; “Bir kere değil, bin kere özür dileriz”

Geride kalan hafta sonu gerçekleştirilen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Edirne Merkez İlçe kongresini takip eden basın mensupları, bazı partililer tarafından sözlü ve fiziki müdahaleye uğramıştı. Edirne Merkez İlçe Başkanı Emre Tokluoğlu ve kongreye gelen MHP eski İl Başkanı Hakan Özkan arasında geçen tartışmayı çeken basın mensuplarına yapılan hal ve hareketleri kabul etmediklerini belirten MHP İl Başkanı Zakir Tercan, yaşanan olaydan dolayı bir kere değil, bin kere özür dilediklerini söyledi.
Tercan; “Bir kere değil, bin kere özür dileriz”

Olayın yaşandığı gün orada bulunmadığını belirten MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, ülkücü camiası adına basın mensuplarından özür dileyerek, böyle bir olayın bir daha yaşanmayacağını söyledi.

 “Basın mensuplarına karşı mahcubuz”

Parti binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen MHP İl Başkanı Zakir Tercan ve il yönetimi kongrede yapılan sözlü ve fiziki müdahaleden dolayı mahcup olduklarını ve bu gibi hal ve hareketlerin tekrarının olmayacağını ifade etti.

“Biz ahlakı nereden alacağımızı iyi biliyoruz”

Çıkan tartışma sonrası basın mensupları hariç kimseden özür dilemediğini vurgulayan Tercan, Edirne’nin kalbi kulağı olan basın mensuplarının çok değerli olduğunu söyledi.

“Delege olan herkese bilgi verildi”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin divanda aldığı karar olduğunu dile getiren Tercan; “Bu kararı bize teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız İstanbul Milletvekilimiz Prof. Dr. Semih Yalçın gönderdi. Burada kongrelerde sadece Edirne için değil, Türkiye genelinde 81 ilde tüm ilçelerde tek liste olarak karar alınmıştır. Kesinlikle delege olmayan kimse kongrelere giremeyecek ve seyircisiz yapılacak ifadeleri yer almıştır. İkinci bir divanın almış olduğu karar da bu şekilde ifade ediyor. Bizi sürekli uyarıyor, biz de teşkilatlarımızı uyarıyoruz. Hepsinin ismi soy ismi cep telefonu var. Delege olan herkese mesaj yoluyla bilgi verdik. Delege olmayan kongre salonuna giremeyecek ve oyunu kullanan hemen dışarıya çıkacak diye bilgi verdik” şeklinde açıklamada bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Kovid-19 önlemleri kapsamında çok hassas olduğunu ve buna uyum sağladıklarını söyleyen Tercan, delege olmayan kimsenin kongreye gitmediğini ve davet edilmeyen yere gidilmesinin hoş olmadığını vurguladı.

“Kongreler bittikten sonra araştırmasını yaparız”

Bir gazetecinin yaşanan olayda basın mensuplarına küfreden ve fiziki müdahalede bulunan partililer hakkında disiplin soruşturması başlatılacak mı ya da ihraç edilmesi söz konusu mu sorusu üzerine yanıt veren Tercan; “Seçim süreci içerisindeyiz. Biz atamayla gelen bir yönetimiz. Atamayla gelen yönetimde disiplin yoktur. Seçildikten sonra oluyor. Kongreler bittikten sonra araştırmasını yaparız. Bu arkadaşlar basın mensuplarına karşı üzücü kelimeleri sarf etmişlerse çağırırız ve üzerimize düşen neyse yaparız. İlk aşamada kendilerini uyarırız, ikinci aşamada disiplin kurulunu çalıştırırız ve genel merkeze bildiririz. Genel merkezimizin her şeyden haberi var. Gereken yapılacaktır” açıklamasında bulundu.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali