McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 13 Ağustos 2020, Perşembe 18:04 tarihinde eklendi. 1060 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Sağlık müdürü ev karantinasını anlattı

Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, koronavirüslü hastaların evde takip sistemi ile tedavi sürecini anlattı. Dr. Yıldırım, apartman karantinasının ilk defa Edirne’de uygulanmaya başlayan bir sistem olduğunu belirterek; “Evde muayenelerini yaptırıyoruz ve takiplerine bu şekilde devam ediyoruz.” Şeklinde konuştu.
Sağlık müdürü ev karantinasını anlattı

Sağlık Bakanlığı’nın son talimatları gereği, Bilim Kurulu’nun tecrübeleri ve bilimsel verileri ışığında vatandaşlara daha hızlı ulaşmak ve tedavilerine daha hızlı erişmelerini sağlamak amacıyla evde tedavi protokolüne geçmiş olduklarını dile getiren Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, önceden pozitif saptanan tüm hastaları hastaneye yatırarak ilaç tedavilerini hastanede yaptıklarını, ama şu anki sistemle tedavilere daha hızlı başlandığını söyledi.

Hasta pozitif saptandığında, ekiplerin evlere gittiklerini, hızlıca gerekli bilgileri aldıklarını ve ilaçlarıda götürüp kişilere tedaviye başladıklarını dile getiren Dr. Yıldırım, “Daha sonra günlük olarak ekiplerimiz kişileri takip ediyorlar, aile hekimlerimiz sabah ve akşam telefonla arıyorlar ayrıca İl Sağlık Müdürlüğümüze bağlı kriz masasından da en az günde bir kere ekstra aramalar gerçekleştirerek vatandaşlarımızın son durumlarını soruyoruz. Evde muayenelerini yaptırıyoruz ve takiplerine bu şekilde devam ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Yapılan bilimsel tecrübeler sonucunda, tedaviye ne kadar erken başlanırsa kişilerin ağır hasta olmasının zorlaştığını ifade eden Yıldırım, “Erken tedavi kişileri hastalığı daha hızlı ve kolay bir şekilde geçirmelerini sağlıyor. Dolayısıyla artık bizim amacımız hasta olan kişileri bir an önce tedavi edip daha ağır hasta olmalarını engellemek. Zaten 14 gün sonunda da kişiler sağlığına kavuşmuş oluyorlar. Herhangi bir komplikasyon çıkması durumunda yine kendilerini hastaneye alıp orada tedavilerine devam ediyoruz.” Dedi.

“Hastalanmamak için 3 kurala uyulması gerekiyor”

Grip mevsiminin başlamasıyla koronavirüs ve normal gribi ayırt etmenin zor olmasından dolayı, evde takip sisteminin kolaylık sağlayacağını söyleyen Yıldırım, “Dolayısıyla vatandaşlarımızı daha erken tedavi edip daha hızlı iyileşmelerini sağlamış olacağız. Ayrıca bu kapsamda Sayın Valimizin talimatlarıyla Emniyet Müdürlüğümüz, Jandarma ve AFAD’da her gün covid19 pozitifliği bulunan daireleri arayarak ya da bizzat yerinde giderek, sorgulayarak kişilerin son durumlarını değerlendirmekte ve birlikte koordinasyon içerisinde bu süreci yürütmekteyiz.Bu konuda da bizden desteklerini esirgemeyen ve kurumlar arası koordinasyonu başarılı bir şekilde uygulamamızı sağlayan Sayın Valimize şükranlarımızı sunuyoruz. Edirne’de biz sistemimizi kurduk. Sistemimiz şu an için düzgün bir şekilde işlemektedir. Ancak buna rağmen özellikle grip mevsimi yaklaşmasından dolayı vatandaşlarımızın sosyal mesafelerine dikkat etmeleri, kalabalık ortamlarda muhakkak maskeleri takmaları ve el hijyenine dikkat ederek sık sık ellerini yıkamaları çok önem arz etmekte. Çünkü biz hastalanan kişiye hızlıca tedavi veriyoruz. Bunun en güzeli hiç hastalanmamak. Hastalanmamak içinde muhakkak bu 3 kurala uyulması gerekmekte.” İfadelerini kullandı.

“Apartman karantinası ilk Edirne’de uygulanan bir sistemdir”

Kurallar gereği şu anda apartman karantinası uyguladıklarını söyleyen Dr. Yıldırım, “Kişiler birbiriyle görüştüyse, onlarında dışarı çıkmasını engelleyerek toplumdaki yayılmayı azaltıyoruz. Bu da Sayın Valimizin önderliğinde ilk Edirne’de başlayan ve uygulanan bir sistemdir.” Dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali