McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 17 Ağustos 2020, Pazartesi 16:30 tarihinde eklendi. 1375 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İkinci el araçlarda yeni dönem

İkinci el araç alım satımlarında yeni dönem başladı. İkinci El motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.
İkinci el araçlarda yeni dönem

İkinci el araç ticareti hakkında sektör temsilcilerinin yönlendirdiği sorulara cevap veren Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, doğrudan veya aracılık yapılmak suretiyle gerçekleştirilen üçten fazla ikinci el motorlu kara taşıtı satışının, aksi bakanlıkça tespit edilmedikçe ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti kabul edileceği belirtildiğini söyledi.

İkinci el araç satışlarını yapmak için verilen yetki belgesinin nasıl alınabileceğine de değinen Altun, ilk önce bir meslek odasına kayıt olunması gerektiğinin altını çizdi. Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun; " İlk önce meslek odasına kayıtlı olunması gerekiyor. Gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olunması, İş yeri açma ve çalışma ruhsatının bulunması, Meslek odası ve vergi kayıtları ile iş yeri açma ve çalışma ruhsatındaki iştigal konuları arasında ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti faaliyetinin bulunması, Motorlu kara taşıtları alım satım sorumlularından en az birinin Seviye 5 mesleki yeterlilik belgesine sahip olması, Motorlu kara taşıtları alım satım sorumlularının; On sekiz yaşını doldurmuş olması,En az lise mezunu olması, İflas etmemiş veya iflas etmiş olsa bile 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu hükümlerine göre itibarının yerine gelmiş olması, Konkordato talebinde bulunmamış olması, kasten işlenen bir suçtan dolayı beş yıldan fazla kesinleşmiş hapis cezası almamış veya devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişini engellemekle ilgili cezası olmaması gerekiyor." Dedi.

Altun, yetki belgesi olmayanların 31 Ağustos'a kadar alması gerektiğini aksi takdirde bakanlık tarafından ceza yazılacağını belirtti.

İş yeri açma ruhsatı olmayanların yetki belgesi alamayacağını söyleyen Altun; "Başvuruda bulunan işletmenin iş yeri açma ve çalışma ruhsatının 9 Haziran 2020 tarihinden önce düzenlenmiş olması durumunda ayrıca İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikteki ilgili iş yeri şartlarını haiz olunduğunu gösteren belgenin ilgili birime teslim edilmesi gerekiyor." İfadelerini kullandı.

Home ofis olarak faaliyet gösterenler yetki belgesi başvurusu yapabilirler mi sorusuna cevap veren Altun, böyle bir durumun mümkün olmadığını dile getirdi.

Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, ilkokul mezunlarının ise yetki belgesini 31 Ağustos'a kadar alması durumunda lise mezuniyet şartından muaf olacağını söyledi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali