McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 21 Ağustos 2020, Cuma 19:21 tarihinde eklendi. 1388 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Edirne İlçeleri Teşvik Kapsamına Alındı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, bazı bölgelerin teşvik programına alındığını açıkladı.
Edirne İlçeleri Teşvik Kapsamına Alındı

Her platformda bölgesel teşvik konusunda dile getirdikleri ve raporladıkları taleplerin olumlu sonuçlandığını aktaran Zıpkınkurt,  bu kapsamda Lalapaşa, Enez, İpsala, Meriç İlçelerinin

bölgesel teşvik kapsamına alındığını ve bu sayede bir alt bölge teşviklerinden faydalanabileceğini söyledi.

Resmi Gazete'nin 21 Ağustos günlü sayısında yayımlanan "Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar"da değişiklik yapan Cumhurbaşkanı Kararıyla, kendi bölgesindeki teşviklerin bir alt bölgesindeki teşviklerden yararlanacak ilçeler belli oldu. Belirlenen ilçeler arasında Edirne ilinden Lalapaşa, Enez, İpsala, Meriç de yer aldı.

İlçe bazındaki teşvikin ilk kriteri için 53 ilin ilçesi sınıflandığını dile getiren Zıpkınkurt, “28 il ise kapsama alınmadı. Yetkililer bunun nedeninin, "ilgili ilde, o ilin teşvik grubundan (sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinden) daha düşük seviyede ilçe bulunmaması" olduğunu belirtti. Ayrıca, en yüksek teşvikten yararlanan 6. Bölgedeki iller, alt bölge olmadığı için kapsam dışında kaldılar” dedi.

İlçe bazında teşvikin ilk adımı

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre; halen yürürlükte olan illerin 6 gruba ayrılarak, bu gruplara göre teşvik unsurlarının verilmesi sınıflamasının yanında, her bir ilin içinde diğer ilçelere göre daha az gelişmiş ilçeler belirlendi. İlçe sınıflaması ilk kez karara girmiş oldu. Her bir ilçe için ya da bir bölgedeki ilçeler için henüz "özel" bir düzenleme yapılmadı. Ancak bu sınıflamaya göre gelecekte ilçe bazında özel teşvik düzenlemeleri de mümkün olacak. Bu aşamada verilen teşvik, ilgili ilçenin ili hangi teşvik grubundaysa, bir alt grup teşvikinden yararlanacak şekilde düzenlenmiş oldu.

OSB'lere yatırım iki alt bölgenin teşvikinden yararlanacak

 Teşvik kararnamesinde yer alan dipnotlarda, OSB'lerde yapılan yatırımlar, bir alt bölge teşvikinden yararlanır hükmü bulunuyor. Buna göre, 1. Bölgede OSB içine yapılan bir yatırım, 2. Bölgenin teşviklerinden yararlanıyor. Kararnamede ilçe bazında sınıflama yapılmasının ardından, kapsama giren bir ilçedeki OSB'ye yatırım yapılırsa, 2 alt bölgenin teşvikinden yararlanma imkânı doğmuş oldu. 

21 Ağustos 2020 günlü Resmi Gazetede yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı (2846) ile ilinin ait olduğu teşvik grubundan bir alt grupta teşvik uygulanacak Trakya Bölgesi'nde Edirne ve Kırklareli'nin de içinde olduğu ilçeler şöyle:

 Edirne: Enez, İpsala, Meriç, Lalapaşa

Kırklareli: Demirköy, Pehlivanköy, Kofçaz

Alınan karar ile Enez, İpsala, Meriç, Lalapaşa ilçelerinde yapılacak olan yatırımların genel olarak 2. Bölge teşvikleri yerine 3. Bölge teşviklerinden yararlanma hakkını elde ettiği belirtilen açıklamada bunun bölge açısından büyük yararlar sağlayacağına dikkat çekildi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali