McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 23 Ağustos 2020, Pazar 14:34 tarihinde eklendi. 1883 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

"Tedbirler alındı okullar eğitime hazır"

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının yayılımının önüne geçmek için örgün eğitime internet ortamı üzerinden yapılmak üzere ara verilmişti. 31 Ağustos'ta uzaktan eğitim, 21 Eylül'de ise yüz yüze eğitime geçileceğinin duyurulması üzerine okullarda gerekli tedbirler alındı. Türk Eğitim-Sen Edirne Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Öz; "Öğrencilerin toplu halde bir arada bulunmalarını önlemek amacıyla ders araları (teneffüsler) sınıflar sıraya konularak düzenlenecek. Güncellenen rehberde sınıf, çalışma salonları, atölyeler, yemekhane, kantin gibi toplu kullanım alanları bulunması durumunda kişiler arasındaki sosyal mesafe en az 1 buçuk metre olacak şekilde düzenlenmiştir." Dedi.

Türk Eğitim-Sen Edirne Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Öz, çocukların sağlığının önemli olduğunu belirtti. Öz; "Covid-19 dolayısıyla 16 Mart tarihinde zorunlu olarak okullarımızı kapattık. Uzaktan eğitimi faaliyete geçirdik. Biz pandemi sürecinin eğitim kısmındayız. Esas olan çocuklarımızın sağlığıdır. Her şeyin telafisi olur ama sağlığın telafisi olmaz. Bu süreç gösterdi ki, tedbirlerin alınması için de eğitime ek yatırım tahsis edilmesi gerekiyor. Hijyen tedbirleri, öğretmen atamaları, ek derslikler, teknoloji alt yapısı vb. hususlarda ek bütçe şart." İfadelerini kullandı.

Türk Eğitim-Sen Edirne Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Öz, okullara sağlık personeli tayin edilmesi gerektiğini belirtti. Öz; "Ülkemizde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyonu aşkın eğitim çalışanı okullarımızda toplu halde bulunacak. Bu yekûn, salgının yayılımı için elverişli bir zemindir. Dolayısıyla böylesi bir zeminde salgının kontrolü ve takip edilmesi, tüm toplumumuzun sağlığı için çok önemli bir unsurdur. Tüm bunları göz önüne aldığımızda salgın sürecinde her okula bir sağlık personelinin mutlaka tahsis edilmesi gerekmektedir. Şayet bu yapılmazsa, okullarda alınan tedbirler heba edilebilir." Şeklinde konuştu.

31 Ağustos 2020 ile birlikte eğitim öğretime uzaktan eğitimle başlanacak. Yüz yüze eğitim hakkında da açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Öz; "21 Eylül'de Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitimin de başlamasına karar verilmiş. Sağlık Bakanlığı e-Nabız Sistemi'nde kronik hastalıklar listesinde hastalığı yer alan resmi ve özel ilköğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler, bu durumlarına ilişkin e-Nabız Sistemi'nden veya Sağlık Bakanlığınca belirlenecek diğer usullerle alacakları belge ile okul müdürlüklerine başvurmaları halinde, eğitim faaliyetlerini Kovid-19 salgını süresince uzaktan eğitim ile sürdürebilecek. Geçen eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine ait derslerin kritik konu ve kazanımlarına dair ders içerik videoları TRT EBA İlkokul TV, TRT EBA Ortaokul TV ve TRT EBA Lise TV kanallarında yayınlanacak. Geçen eğitim-öğretim yılının ikinci dönemine ait derslerin kritik konu ve kazanımlarına dair ders içerik videoları TRT EBA İlkokul TV, TRT EBA Ortaokul TV ve TRT EBA Lise TV kanallarında yayınlanacak." Dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı önlemler kapsamında Edirne'deki okulların hazır olduğunu dile getiren Öz; "Sağlık Bakanlığı 31 Ağustos’ta açılacak olan okullarda alınması gereken önlemleri yayımladı, bu kapsamda mümkün olduğunca okullara ziyaretçi kabul edilmeyecek. Okullarda; temassız ateş ölçer, maske sıvı sabun, antiseptik ve kolonya bulundurulacak. Öğrenciler çapraz oturma düzeni ile sıralarda yer alacak. Öğrencilerin toplu halde bir arada bulunmalarını önlemek amacıyla ders araları (teneffüsler) sınıflar sıraya konularak düzenlenecek. Güncellenen rehberde sınıf, çalışma salonları, işlikler, yemekhane, kantin vb. toplu kullanım alanları bulunması durumunda kişiler arasındaki sosyal mesafe en az 1 metre olacak şekilde düzenlenmiştir. Edirne'mizdeki tüm okullarda sağlık bakanlığının tedbirleri harfiyen uygulanmıştır. Okullarımız Eğitim öğretime hazırdır. Velilerimizin gönlü rahat olsun. Gönlü rahat olarak çocukları okula gönderebilirsiniz." Şeklinde konuştu

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali