McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 24 Ağustos 2020, Pazartesi 13:34 tarihinde eklendi. 1547 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kavurucu çöl sıcakları etkili oluyor!

Trakya'da hava sıcaklıklarının bir hafta boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji, sıcaklık artışına karşı 17 ili sarı kodla uyardı. Bu 17 ilin arasında Trakya’daki kentlerde var. Edirne’de dışarıya çıkan vatandaşlar güneşten korunmak için şemsiye dahi açtı…
Kavurucu çöl sıcakları etkili oluyor!

Edirne’de evlerinden dışarıya çıkan vatandaşların güneşten korunmak için aldığı önlemler renkli görüntüler oluşturdu. Kavurucu sıcaktan ve güneşten korunmak isteyenler kendilerince çeşitli önlem aldı. Kimisi şapkayla, kimisi gölgelerin altına sığınarak, kimisi ise sanki yağmur varmış gibi şemsiye açarak dolaştı.

Kurak geçen mevsimler ve yüksek sıcaklıklar nedeniyle özellikle Edirne’ye can veren iki iç nehir Meriç ve Tunca’nın debileri ise hiç olmadığı kadar gerilemiş durumda. Özellikle Tunca Nehri’nin debisi yani su seviyesi 10 metreküp/saniyeye kadar düştü. Nehirlerde kuraklık nedeniyle kum adacıkları oluştu ve üzerleri yosunla kaplandı.

Trakya'da hava sıcaklıklarının bir hafta boyunca mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Meteorolojik uyarıya göre, bölge genelinde hava sıcaklıklarının 4 ile 8 derece artacağı öngörülüyor.

Bir hafta boyunca etkili olacak sıcak havanın etkisiyle Edirne'de sıcaklıkların 37-38, Kırklareli'nde 33-35, Tekirdağ'da 29 ila31 derece seviyelerine ulaşması bekleniyor.

Türkiye'yi etkisi altına alacak sıcak hava dalgası ile hafta sonu termometrelerin 40 dereceyi göstermesi bekleniyor.

Güneş çarpmasına karşı vatandaşların dikkatli olmasının istendiği uyarıda, güneş ışınlarının dik geldiği 11.00 ile 16.00 saatlerinde başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarının önem arz ettiği vurgulandı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali