McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 26 Ağustos 2020, Çarşamba 21:14 tarihinde eklendi. 1481 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Tarihi hamam restore edilecek

Vakıflar Edirne Bölge Müdürü Osman Güneren, yaptığı açıklamada, Gazimihal Hamamı'nın ayakta olmasına rağmen restorasyona ihtiyacı olduğunu söyledi.
Tarihi hamam restore edilecek

 

Külliyenin içerisinde yer alan ancak zamanla imaretinin yıkıldığı, taşkın koruma planları dahilinde seddelerin etkilediği hamamın röleve ve restitüsyon projelerinin hazır olduğunu belirten Güneren, hazırlanan restorasyon projesinin de bir kaç güne kadar Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun gündemine alınacağını ifade etti.

Proje temini sonrası bir sonraki aşamanın restorasyon uygulaması olacağının altını çizen Güneren, şunları kaydetti:

"Son derece önemli 1422 yılında yapılmış erken döneme işaret eden içerisindeki mukarnasları (geometrik bezemeler) çok özellikli olan, bolca odaları olan güzel bir hamam. Tabi biz burada Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak hamamı hem asli fonksiyonuna uygun şekilde onaylı projeleri doğrultusunda restore edeceğiz hem de kentin ihtiyacı olan bir fonksiyonla işlevlendireceğiz.

Burası bir müze olabilecek bir durumda, bir kültür merkezi olabilecek durumda. Bir restoran, kafe olabilecek durumda. Dolayısıyla çok fonksiyonlu yapı olarak değerlendiriyoruz. Tabi hamamı tek başına hamam parseli değil, çevresineki parselleri de belediyenin mülkiyetinde olan, İl Özel İdaresinin mülkiyetinde olan komşu parseller vardı, oranın kullanım haklarını da aldık, hamam ve çevresindeki parsellerle birlikte inşallah en kısa zamanda restorasyonunu gerçekleştirip Edirne'nin hizmetine sunmuş olacağız

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali