McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 02 Eylül 2020, Çarşamba 21:34 tarihinde eklendi. 2515 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“AK Parti hükümetimizin başarısı, bölgemizin makus talihinin değişmesi için de çok önemli”

Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen AK Parti İlçe kongreleri hız kesmeden devam ediyor. İpsala'da gerçekleştirilen kongrenin ardından Enez 7'inci Olağan Kongresinde partililerle bir araya gelen AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba; "AK Parti hükümetimizin başarısı, bölgemizin makus talihinin değişmesi için de çok önemli. Türkiye insanlığın umududur. Libya'dan Suriye'ye, Afrika'dan Balkanlara kadar şanlı ay yıldızımızın gölgesi, umuttur." Dedi. AK Parti Enez İlçe Başkanlığına Ali Mercanoğlu seçildi.
“AK Parti hükümetimizin başarısı, bölgemizin makus talihinin değişmesi için de çok önemli”

AK Parti'nin milletle bütünleştiğini dile getiren AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba,  AK Parti'nin dudaklardan dökülen dualarla güçlenerek bugünlere geldiğini belirtti. İba; "Şunu çok net ifade etmek isterim ki AK Parti yolu da, kaderi de ülkemizle ve milletimizle bütünleşmiş bir partidir. AK Parti, milletimizin dudaklarından dökülen hayır duaları ile 19 yıldır sürekli büyüyerek, güçlenerek bugünlere gelen bir partidir.  AK Parti, mayasını milletin yoğurduğu kutlu bir yürüyüştür. Yapılamaz denilenleri bir bir hayata geçiren, her türlü vesayet ile mücadele eden ve milli iradeyi hakim kılan davanın adıdır. Kongrelerimiz ile hasret giderme ve parti organlarında görev alacak arkadaşlarımızı belirlemenin yanında kapsamlı bir muhasebe yapmanın da vesilesidir. Biz gerçekten büyük ve güçlü bir aileyiz ve bizim siyasetimizin temelini samimiyet ve cesaret oluşturuyor. 2023 Türkiye’si, hedefine yorulmadan, bıkmadan, yılmadan ilerleyeceğiz. Sevdamız da, davamız da budur." Şeklinde konuştu.

Kongrenin Divan Başkanlığına Av. Fahriye Güncel Hintoğlu, Başkan Yardımcılığına Erdi Ertek ve katip üyeliğe Ceyda Somuk, Selma Savcı, Serdar Kırtıl seçildi. Kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması dinletildi. Ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in mesajı okundu.

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs salgınında Türkiye'nin kriz yönetimine dikkat çeken Başkan Belgin İba, Türkiye'nin kriz yönetimiyle dünyanın takdirini topladığını belirtti. İba; "Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde, hükümetimiz her alanda bu hizmet idealini gerçekleştiriyor. İnsanlığı kasıp kavuran pandemi sürecinde, Türkiye'nin kriz yönetimindeki performansı dünyanın büyük takdirini topladı. 18 yıldır sağlıkta, enerjide, ekonomide, savunma sanayinde, eğitimde, sporda, ulaşımda, attığımız adımlar başarımızın göstergesidir. Türkiye’nin Doğu Akdeniz’den Libya’ya kadar farklı cephelerde yürüttüğü mücadele sadece bir hak mücadelesi değil, bir istikbal mücadelesidir. Bunun en büyük örneği, Karadeniz'de yaptığımız 320 milyar metreküplük doğal gaz keşfidir. Devamı da inşallah gelecektir." Dedi.

Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmak için tüm teşkilatların bir arada çalışacağını belirten İba; "Tüm teşkilatlarımızla çok çalışarak ahenk içinde Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracağız. İnşallah 7. Olağan Kongre sürecimiz ile kendimizi ve enerjimizi yenilediğimiz, milletimizle daha sıkı bağlar kurduğumuz yeni bir dönem olacaktır. Bu temennilerle Enez ilçemizin 7. Olağan Kongresinin başarılarla dolu olmasını diliyor, görev üstlenecek ve ilçe yönetimlerine seçilecek dava arkadaşlarıma şimdiden muvaffakiyetler diliyorum." Şeklinde konuştu.

Başkan Belgin İba, Enez 7'inci Olağan Kongresi'nin yeni ilçe yönetimleri ile daha güçlü şekilde yola devam edeceklerini söyledi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal, dünyada bulunan diğer devletlerin koronavirüs salgınından etkilendiğini Türkiye'nin ise tüm dünyadaki hastaların imdadına yetiştiğini söyledi. Aksal; "Türkiye koronavirüs salgınında sadece kendi milletindeki vatandaşları değil diğer ülkelerdeki vatandaşlara, mazlumlara yardım elini uzatmıştır. Cumhurbaşkanımız bugün Göztepe'de bir şehir hastanesi açılışı yapacak. Dünya durdu biz durmadık. Yatırımlarımıza devam ettik. Türkiye Cumhuriyeti'ni daha ileriye taşıyacağız ama bu amaçta ilk önceliğimiz birlik içinde olmaktır. Ben bugün Enez'i birlik beraberlik içerisinde görmekten  çok mutluyum." İfadelerini kullandı.

Parti Edirne Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, Enez'in Edirne için önemli bir ilçe olduğunu söyledi. Kaynarca; "Nedim Uzun'un konuşmasında Adalet ve Kalkınma Partisi'nin daha 2020 yılında ilk yola çıktığımızda kendimize koyduğumuz hedefi gördüm. Cumhurbaşkanımız hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedi ve sağlıktan, ulaşıma yapılan atılımlarla bunu gösterdi." Şeklinde konuştu.

Geçmiş Dönem İlçe Başkanı Nedim Uzun da Türkiye'nin sağlık sektöründe adından söz ettirmesinin sebebinin AK Parti döneminde yapılan yenilikler ve atılımlar olduğunu söyledi.

AK Parti Enez  7'inci Olağan Kongresinde İlçe Başkanı olarak seçilen Ali Mercanoğlu yaptığı konuşmasında önceki dönemlerde görev alan ilçe başkanları ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Geçmiş dönemlerde üçer dönem başkanlık yapan Nedim Uzun ve Nalan Kavak Yörüker'e teşekkür plaketi verildi.

Enez'de açık havada düzenlenen kongreye TBMM KEFEK Komisyon Başkanı ve Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Edirne Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer katıldı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali