McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 05 Eylül 2020, Cumartesi 13:04 tarihinde eklendi. 2546 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bulgaristan’daki Ecdat Yadigârı Restore Edilecek

Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında, Bulgaristan Harmanlı Belediyesi ile Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği (ETTDER) ortaklığında yürütülen “Eski Tarihsel ve Kültürel Koridorların Canlandırılması” adlı projenin tanıtımı gerçekleştirildi. Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, Harmanlı Belediyesi ile işbirliği yaptıkları projede tarihsel ve kültürel sınır ötesi rotaların canlandırılmasıyla ilgili çaba gösterdiklerini aktardı. Proje kapsamında Bulgaristan’daki Osmanlı mirası Siyavuş Paşa Köprüsü restore edilerek turizme kazandırılacak.
Bulgaristan’daki Ecdat Yadigârı Restore Edilecek

Toplantıda konuşmacılardan önce Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Genel Sekreteri Neslihan Çakır projenin detayları hakkında bilgi verdi. Bulgaristan'ın Harmanlı kentinde bulunan Osmanlı eseri Siyavuş Paşa Köprüsü’nün, proje kapsamında restore edilerek turizme kazandırılması hedefleniyor.

Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği Başkanı Bülent Bacıoğlu, Harmanlı Belediyesi ile işbirliği yaptıkları projede tarihsel ve kültürel sınır ötesi rotaların canlandırılmasıyla ilgili çaba gösterdiklerini aktardı.“Sınır ötesi işbirliği büyük öneme sahip”

Turizm faaliyetlerinde sınır ötesi işbirliğinin büyük önem taşıdığını dile getiren Bacıoğlu; "Komşu ülkeler Yunanistan ve Bulgaristan ile ortak destinasyon yaratma çabalarımız var. Bu çabaları projelerle hibe desteği ile hayata geçirmek bizi çok rahatlatıyor. Bu proje ile birlikte güzel bir şeye vesile olacağızHarmanlı'da çok şık ve çok estetik bir köprü var. Bu projede, Osmanlı eseri bir köprünün ve çevresinin ortaya çıkarılması söz konusudur. Bizler de teknik ve kurumsal araç anlamında birçok katkı alacağız." Dedi.

Kovid-19 salgını nedeniyle toplantıya katılamadığını belirten Başkan Maria Kirkova, ortaklaşa yürütülen projenin Edirne için çok önemli bir tanıtım olduğunu söyledi.

Bulgaristan ve Türkiye arasındaki sınır ötesi bölgenin, yüzyıllardır medeniyetlerin kavuştuğu bir nokta olduğunu aktaran Başkan Maria Kirkova; “Bölgedeki en popüler ulaşım koridorlarından biri "Via Diagonalis" olarak da adlandırılan "Diyagonal Yol" dur. Yüzyıllar boyunca Batı Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlar ve Harmalı ile Edirne şehirlerinin tarihine ve kültürüne derin bir iz bırakır. Şu anda ziyaretler ve yürüyüşler için kapalı olan köprünün restorasyonu sayesinde proje, Harmanlı'daki başlıca turistik alanlar arasında da doğrudan bir bağlantı sağlayacak” ifadelerine yer verdi.

Proje Koordinatörü ve sanat tarihçisi Altay Bayatlı restore edilecek Siyavuş Paşa Köprüsü'nün bir Mimar Sinan eseri olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu vurguladı.

Kentteki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyuma özen gösterildi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali