McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 18 Eylül 2020, Cuma 17:05 tarihinde eklendi. 1609 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GENEL KURULLARA ‘KORONA’ ENGELİ

Edirne Ticaret İl Müdürlüğü Kooperatif genel kurullarının ertelendiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, Koronavirüs risklerinin bertaraf edilmesi ve hastalığın yayılmasının önüne geçilmesi amacıyla böyle bir karar alındığı belirtildi.
GENEL KURULLARA ‘KORONA’ ENGELİ

Alınan karar doğrultusunda kooperatif genel kurullarının 31 Ekim 2020 tarihine kadar ertelendi.

Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun konuya ilişin yaptığı açıklamada, virüsün yayılma hızında görülen artışın ardından özellikle çok ortaklı ve 65 yaş üstü ortak sayısı fazla olan kooperatiflerin yönetici ve ortaklarından fiili imkânsızlıklar nedeniyle genel kurul toplantılarının tekrar ertelenmesi yönünde çok sayıda başvuru alındığını söyledi.

“Ortaya çıkabilecek zararların önüne geçmek amacıyla ertelendi”

17.04.2020 tarihli ve 7244 sayılı kanununun 2’inci maddesinin 1’inci fıkrasının D Bendi ile 24.04.1969 tarihli ve 1163 sayılı kooperatifler kanunu kapsamındaki genel kurul toplantılarının 31.07.2020 tarihine kadar ertelendiğini belirten Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun açıklamasının devamında;  “Bu süre ilgili bakan tarafından 3 aya kadar uzatılabilir. Ertelenen genel kurul toplantıları ertelemenin sona erdiği tarihten itibaren 3 ay içinde yapılır. Mevcut organların görev, yetki ve sorumlulukları erteleme süresi sonrasında yapılacak ilk genel kurula kadar devam eder hükmü getirilmiştir. Virüsün yayılma hızında görülen artışın ardından özellikle çok ortaklı ve 65 yaş üstü ortak sayısı fazla olan kooperatiflerin yönetici ve ortaklarından fiili imkânsızlıklar nedeniyle genel kurul toplantılarının tekrar ertelenmesi yönünde çok sayıda başvuru alınmıştır. Bu doğrultuda virüs yayılım hızının arttığı bu günlerde kooperatif ortakları için riski en aza indirmek ve ortaya çıkabilecek zararların önüne geçmek amacıyla bakanlık makamının 21.09.2020 tarihli ve 575-537-61 sayılı olayı ile 7244 sayılı kanunun 2’inci maddesinin 1’inci fıkrasının D Bendi uyarınca kooperatif ve üst kuruluşlarının olağan genel kurul toplantıları 31.10.2020 tarihine kadar ertelenmiş, ertelenen genel kurulların bu tarihten itibaren 3 ay içinde yapılması ve mevcut organların görev, yetki ve sorumluluklarının erteleme süresi sonrasında yapılacak ilk genel kurula kadar devam etmesi uygun görülmüştür” ifadelerine yer verdi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali