McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 20 Eylül 2020, Pazar 17:19 tarihinde eklendi. 1434 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GELEN MİSAFİRLERİ TURİZM ZABITASI KARŞILIYOR

Bulgaristan Sağlık Bakanlığı’nın 1 Eylül tarihinden itibaren PCR testi ve zorunlu 14 günlük karantina uygulamasını kaldırması sonrası Edirne’ye akın eden Bulgar turistleri soru ve şikâyetlerinde Edirne Belediyesi turizm zabıtaları karşılıyor. Edirne Belediyesi Zabıta İl Müdürü Mustafa Zogo, Edirne’nin turizm kenti olması sebebiyle geçen yıl turizm zabıtasını oluşturduklarını ve kente büyük katkı sağladığını söyledi.
GELEN MİSAFİRLERİ TURİZM ZABITASI KARŞILIYOR

Özellikle Bulgar turistlerin yoğun olarak alışveriş yaptığı noktalarda fiyat listeleri ve fiyat etiketleri denetimlerini sürdüren turizm zabıtaları bun yanı sıra Bulgar turistlerle de kendi dilinden iletişim kurarak alışverişlerinde ve gitmek istedikleri adresi bulmada yardımcı oluyor.

Belediye zabıtasının, zabıta yönetmeliğine göre turizm, imar ve çevre zabıtası gibi kısımlara ayrıldığını hatırlatan Edirne Belediyesi Zabıta İl Müdürü Mustafa Zogo, Edirne’nin turizm kenti olması sebebiyle geçen yıl turizm zabıtasını oluşturduklarını ve kente büyük katkı sağladığını söyledi.

Edirne’nin yerli ve yabancı çok sayıda turist alan bir şehir olması sebebiyle bu noktada turizm zabıtasının büyük önem taşıdığını aktaran Zabıta Müdürü Zogo, turizm zabıtasının Bulgarca, İngilizce ve yunanca bilen 3 personelden oluştuğunu belirtti.

“Karşılıklı diyalog halinde iletişim kuruyorlar”

Gelen yabancı turistlerin bir sıkıntıları ya da soruları olduğu zaman öncelikle resmi görevlilere sorduğunu ifade eden Zogo; “1 Eylül’den itibaren kentimize yeniden gelmeye başlayan Bulgar turistlerle birlikte turizm zabıtası arkadaşlarımız da onların yoğun olarak alışveriş yaptığı bölgelerde bulunuyorlar. Karşılıklı diyalog halinde iletişim kuruyorlar. Onlar da bu durumdan oldukça memnun olduklarını söylüyorlar. Özellikle Bulgaristan’dan gelen misafirlerimiz fiyat tarifeleri konusunda şikâyeti olduğu zaman bu turizm zabıtası arkadaşlarla daha rahat iletişim kurup şikâyetlerini dile getirebiliyorlar. Özellikle Cuma günleri kurulan Ulus Pazarı başta olmak üzere Bostanpazarı, Cumartesi pazarı ve çarşı merkezde Bulgarca ve yunanca fiyat levhaları astırıyoruz. Bu kapsamda da çeşitli çalışmalar sürdürmeye devam ediyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

“Memnuniyetleri yüzlerine yansıyor”

Bulgar turistlerin yoğun olduğu bölgelerde turizm zabıtalarının devreye girdiğini aktaran Zabıta İl Müdürü Mustafa Zogo, Bulgar turistlerin de bu şekilde kendi dillerinden diyalog kurmasından memnuniyet duyduğunu ve bu memnuniyetin yüzlerine yansıdığını söyledi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali