McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 21 Eylül 2020, Pazartesi 13:52 tarihinde eklendi. 1557 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

18 PİLOT İL İÇERİSİNDE EDİRNE'DE VAR

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 'Risk Analiz Yönetim Modülü'nü 18 pilot ilde hayata geçirdi. Edirne'de o pilot iller içerisinde yer alıyor. Kadına yönelik şiddet olaylarının önüne geçmek için 'Risk Analiz Modülü' bakanlık tarafından devreye alındı.
18 PİLOT İL İÇERİSİNDE EDİRNE'DE VAR

Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı, gerçekleştirilecek proje ile kadınların ve erkeklerin bilinçleneceğini oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçilebileceğini belirtti.

Daha önceden gerçekleştirilen projelerle Edirne'de kadına şiddet oranının düştüğünü vatandaşların bilinçlendiğini dile getiren Takındı; "Edirne'de eğitimler vermeye pandemiden önce devam ediyorduk. Verdiğimiz eğitimler kapsamında suç oranı azaldı. Bununla ilgili istatistiklerde fark yaratıyor. Kadınlar artık korkmuyorlar. Nereye gideceğini, hangi hareketin şiddet olduğunu biliyorlar. Bunları biz anlatıyoruz. Psikolojikte olsa, maddi de olsa şiddete giriyor. Şiddetin her konusunu anlatıyoruz biz. Onlarda nereye başvurabileceklerini, polise gittiğinde nasıl bir muamele görebileceklerini öğreniyorlar. Dezavantajlı mahallelerdeki kadınlara verdiğimiz eğitimlerde biz bunu çok güzel görüyoruz. Eşi, işten dönüşte parasını alıp onu dövmeye kalktığı zaman polise gittiğini çok iyi biliyoruz. Artık polis koruması altında olduğunun bilincinde. Bunun dönüşlerini de alıyoruz. Bu konuda epey bir yol kat ettik." Dedi.

Kadına şiddet vakalarında Edirne'nin diğer şehirlere göre daha iyi olduğunu, suç oranının giderek düştüğünü belirten Takındı kadınlara vücut dili hakkında eğitim vereceklerini belirtti. Edirne Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Özlem Takındı; "Son zamanlarda çok üzücü olaylar oluyor. Bunu çok matah bir şey gibi sosyal medyada sunulduğu içinde artması korkutuyor. Biz şu pandemi bitsin biz vücut dili ile ilgili eğitimler vermek istiyoruz. Karşındaki erkeğin oturuşu, tarzı, konuşması, beden dili. Bunda aslında sana çok güzel mesajlar veriyor. Bunu okuyabilmeyi öğretmek istiyoruz kadınlarımıza kızlarımıza. Erkek arkadaşını, partnerini, eşini nasıl seçerken nelere dikkat etmesi gerekiyor? Aslında annelerimizi de bilinçlendirmemiz gerekiyor. Aslında anneler erkek çocuklarını yetiştiriyor. Babadan ziyade anneler yetiştiriyor. Annelerin bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Biz burada ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti de veriyoruz." Şeklinde konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca gerçekleştirilen için 'Risk Analiz Modülü' ile birlikte artık bilimsel kanıta ve verilere dayalı olarak risk değerlendirmeleri yapılacak. Bu yolla şiddet eylemi gerçekleşmeden, risk oluşturan yaklaşımlar söz konusu olduğunda, şiddet yaşanmadan kadınların korunmasına yönelik çalışmalar başlatılacak.

Takındı ayrıca kadına şiddet konusunda vatandaşların farkındalığını arttırmak için esnafa ve vatandaşlara broşür verdiklerini belirtti.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali