McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 21 Eylül 2020, Pazartesi 14:01 tarihinde eklendi. 1781 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EDİRNE’YE ULUSLARARASI SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş. (USHAŞ) İRTİBAT OFİSİ KURULDU

Sağlık Bakanlığı sağlık turizminde öncelikli ilk 12 il arasına Edirne’yi de aldı. Konuyla ilgili olarak Edirne İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, kentte bulunan Kapıkule Sınır Kapısı’nın bulunduğu yere Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş (USHAŞ) İirtibat ofisinin kurulduğunu ifade etti. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, Edirne’nin sağlık turizmi konusunda daima önünün açık olduğunu belirterek, “Koronavirüs pandemisi süreci tüm dünyayı yakından etkiledi. Hareketlilik doğal olarak azaldı. Pandemi süreci bittiğinde Edirne’nin çok daha üst düzey sağlık turizmi yapmasını bekliyoruz. Bizler hastaneler olarak zaten hazırız.” Açıklamalarında bulundu.
EDİRNE’YE ULUSLARARASI SAĞLIK HİZMETLERİ A.Ş. (USHAŞ) İRTİBAT OFİSİ KURULDU

“Koronavirüs salgınından dolayı sağlık turizminde biraz azalma var”

Edirne’nin sağlık turizmi konusunda öncü illerden bir tanesi olduğunun altını çizen İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, balkan ülkelerinden sağlık açısından Edirne’ye çok fazla talep olduğunu ifade etti. Kent merkezinde bulunan Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nin sağlık turizmi için sertifikalı ve yetki belgeleri olan hastaneler olduğunu dile getiren Dr. Yıldırım, “Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesi’nde özel bir uluslararası sağlık turizmi servisi oluşturuldu. Koronavirüs pandemisiyle beraber şuan çok aktif çalışamıyor belki ama servisimiz hazır durumda. Yine sağlık turizmi hastalarımız geliyor ama daha aktif düzeyde bekliyorduk. Koronavirüsten dolayı sayılarımız biraz azalmış durumda.” Şeklinde konuştu.

“Ağız Diş Sağlığı Merkezimizi bir tomografi cihazı kazandırdık”

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Trakya Kalkınma Ajansı işbirliğinde bir proje gerçekleştirdiklerini vurgulayan Dr. Yıldırım, “Ağız Diş Sağlığı Merkezimizi bir tomografi cihazı kazandırdık. Bizim sistemimize entegre edildi. Şu an yazılımıyla ilgileniliyor. Yazılımda oluşturulduğu zaman artık biz hastalarımıza diş tomografisini direk Ağız Diş Sağlığı Merkezimizde çektirebileceğiz. Bunu biz sağlık turizmi başlığı adı altında yaptık ama tüm Edirne’ye yeni bir hizmet verebilecek durumdayız.” İfadelerini kullandı.

“USHAŞ irtibat Ofisi, Edirne’ye kuruluyor”

Sağlık Bakanlığı’nın sağlık turizminde öncelikli ilk 12 il arasına Edirne’yi de aldığını belirten Dr. Yıldırım, Edirne’de bulunan Kapıkule Sınır Kapısı’nın bulunduğu yere Edirne Valisi Sayın Ekrem Canalp’ın talimatları ve koordinasyonuyla Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş (USHAŞ) irtibat Ofisi kurulduğunu ifade etti.

USHAŞ’ın yurtdışında yüzden fazla ülkeyle çalıştığını dile getiren Dr. Yıldırım, “Trakya’da da şuan ilk açıcakları büro Edirne’de Kapıkule’de olacak. Bu bina şuan da bitmiş durumda. Ben yaklaşık 3 hafta önce Ankara’ya gittiğimde USHAŞ Genel Müdürümüzle görüştüm. En kısa zamanda burayı aktif ettirmeye çalışacaklar. Bir süre sonra orası aktif hale gelecek ve Edirne’ye gelen sağlık turizmi hasta sayısı belirgin ölçüde artacak. Ayrıca USHAŞ, Uluslararası bir internet sitesi kurdu. Bu internet sitesine yurtdışından hastalarımız başvuruyorlar, kayıtları yapılıyor. USHAŞ Genel Merkezden değerlendiriyor ve uygun gördüğü hastaneye hastayı getirtiyor.” Dedi.

“Edirne’nin çok daha üst düzey sağlık turizmi yapmasını bekliyoruz”

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa İshak Yıldırım, Edirne’nin sağlık turizmi konusunda daima önünün açık olduğunu belirterek, “Koronavirüs pandemisi süreci tüm dünyayı yakından etkiledi. Hareketlilik doğal olarak azaldı. Pandemi süreci bittiğinde Edirne’nin çok daha üst düzey sağlık turizmi yapmasını bekliyoruz. Bizler hastaneler olarak zaten hazırız.” Açıklamalarında bulundu.

Dr. Yıldırım bir kez daha maske ve mesafenin önemine değindi

Sosyal mesafe, maske ve el hijyeninin önemine değinen Yıldırım, “Gerçekten çok önemli. Korunmak tedavi olmaktan çok daha kolay. Biz sevdiklerimiz için korunalım ve onları koruyalım diyoruz. Bu konuda da herkesten ricamız muhakkak bu 3 ilkeye dikkat etmemiz. Kontrolsüz sosyal hayatla hastalık heryerden yayılabilir. Sosyal mesafemize ve maskemize dikkat edersek zaten hastalığın yayılmasını engellemiş olacağız. Burada asıl önemli olan korunma tedbirlerine uymak.” Dedi

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali