McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 21 Eylül 2020, Pazartesi 14:05 tarihinde eklendi. 1690 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HES KODU OLMAYAN ESNAF TEZGÂH AÇAMIYOR

Koronavirüsle mücadele de vaka sayılarının tekrardan artışa geçmesi ile birlikte alınan önlemler de arttırıldı. Bu tedbirler arasında bazı yerler için ‘Hayat Eve Sığar’ HES kodu zorunluluğu getirildi. Edirne’de her hafta Cuma günü kurulan Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi bir ilke imza atarak, tüm Pazar esnafına HES kodu aldırdı. Bu kapsamda HES kodu olmayan esnaflar pazara giriş yapamıyor.
HES KODU OLMAYAN ESNAF TEZGÂH AÇAMIYOR

“Pazarlar arasında ilk uygulayan biziz!”

Türkiye’de bir ilke imza attıklarını belirten Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Bülent Reisoğlu, 250 Pazar esnafının giriş yapmadan önce HES Kodlarını teslim ettiğini ve sıkıntılı bir durum olmadığını söyledi.

Pazara gelişlerde tüm esnafın HES kodlarını sorgulayarak riskli olup olmadıklarına baktıklarını ve sonrasında tezgâh açmalarına izin verdiklerini dile getiren Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Bülent Reisoğlu, pazarlar arasında ilk defa kendilerinin bu uygulamayı başlattığını ve takibinde olacaklarını söyledi.

“Önce tedbir ve sağlık, sonra alışveriş”

Kovid-19 salgını ile mücadelede gereken tüm önlemleri aldıklarını aktaran Reisoğlu, maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunun yanında pazarın büyük çoğunluğunu oluşturan Bulgar müşteriler için de kendi dilinden uyarı anonsu çektiklerini vurguladı.

Esnafların HES Kodları ile gerekli sorgulamayı yaptıklarını ve sıkıntılı bir durumla karşılaşmadıklarını aktaran Reisoğlu, Edirneli müşterilere içlerinin rahat olması konusunda çağrıda bulundu.

 “Duyarlılık ve sorumluluk bilinci her geçen gün artıyor”

Öte yandan Bulgaristan’dan gelen müşterilerin yoğun bir şekilde maske satın aldığının altını çizen Reisoğlu;  “Bu da onların Kovid-19’a karşı bilinçli ve duyarlı olduğunu gösteriyor. Duyarlılık ve sorumluluk bilinci her geçen gün artıyor. Maskenin kullanımı artıyor bu konudan çok memnunuz. Tedbiri elden bırakmamak gerekir” dedi.

Bulgarca anons yapılıyor!

1 Eylül itibariyle akın akın Edirne’ye gelen Bulgar turistler Pazar esnafının yüzünü güldürmeye devam ediyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren otobüslerle kente gelen Bulgar turistler her hafta Cuma günü kurulan Ulus Pazarı’na akın etti. Pazar yönetimi tarafından oluşan kalabalık karşısında hem Bulgarca hem de Türkçe uyarı anonsları yaptı. Pazar içinde dolaşan güvenlik ekipleri de vatandaşlara maske ve sosyal mesafe uyarısı yaptı. Polis ekipleri ise pazar girişinde önlem alarak, her iki dilde anonslar yaparak tedbirlere uyulması konusunda uyardı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali