McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 23 Eylül 2020, Çarşamba 18:42 tarihinde eklendi. 1435 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

VAKA SAYILARI ARTARSA SINIR KAPISI KAPANABİLİR

Edirne Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İnci, 1 Eylül itibariyle Bulgaristan Sınır Kapısı'nın açılmasıyla birlikte Edirne'ye Bulgar vatandaşların akın ettiğini dile getirdi. Hakan İnci; "Bulgaristan’daki önlemler Türkiye’deki kadar sıkı değil. Esnaflarımız gelen turistleri, müşterilerinizi önlem almaları konusunda uyarın. Çünkü bu kapının açık kalması Bulgaristan’daki vaka sayısının artmamasıyla doğru orantılı. Ciddi bir vaka artış sayısı olur ise o zaman haliyle Bulgaristan hükümeti sınır kapılarını kapatma yoluna gidecektir." Dedi
VAKA SAYILARI ARTARSA SINIR KAPISI KAPANABİLİR

Sınır kapıları hakkında konsolos ile görüştüğünü dile getiren İnci, konsolosun 1 Ekim'de sınır kapılarını kapatma gibi bir gündeminin bulunmadığını iddia etti.

Kentte bir kafe de gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan İnci, koronavirüse karşı Türkiye'deki önlemlerin Bulgaristan'a göre daha sıkı olduğunu belirtti. EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İnci; "Bulgaristan’daki önlemler Türkiye’deki kadar sıkı değil. Sokakta gezerken maske takma zorunluluğu yok. Esnaflarımız gelen turistleri, müşterilerinizi önlem almaları konusunda uyarın. Çünkü bu kapının açık kalması Bulgaristan’daki vaka sayısının artmamasıyla doğru orantılı. Eğer buraya gelen misafirlerimiz gerekli önlemleri almadan virüsü alıp ülkelerine dönerlerse ve bu bir istatistiğe yansırsa örneğin Ekim 15’de Bulgaristan hükümeti biz bu kapıyı açmadan önce vaka sayısı günde 100’dü, şu an 300’e çıktı derse özellikle bölge olarak ciddi bir vaka artış sayısı olur ise o zaman haliyle Bulgaristan hükümeti sınır kapılarını kapatma yoluna gidecektir. Dolayısıyla gelen Bulgaristan vatandaşları önlem almasa bile biz esnaf olarak bütün arkadaşlara önlem almalarını zorunlu kılmamız gerekiyor." İfadelerini kullandı.

Pandemi süresi boyunca Edirne'nin ekonomik olarak çok etkilendiğini dile getiren İnci, yerli ve yabancı birçok turistin kente geldiğini söyledi. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İnci; "Pandemi süreci bütün ülkeyi olduğu gibi ilimizi de ekonomik anlamda çok etkiledi. Edirne’nin geliri kültürel turizm üzerinden epey yoğundu. İstanbul’dan yerli turistimiz Edirne’ye son yıllarda ilgi gösteriyordu. Destek paketleriyle yerel esnafın yanında olmak gerekiyor. Bir komisyon kurulması gerekiyor. Çünkü bu süreç devam edecek. Bu sürecin kademeli de olsa en az 2 yıl gibi süreceğini ön görüyorlar. 2 yıl çok ciddi bir süre. Üniversiteler açılmıyor. Şu an şehrimizde birçok yurt işletmecisi vardı. Hepsi sıkıntıda. Bir sürü kafeterya işletmecisi var, onlar ayrı sıkıntıda. Çalışanlar ayrı sıkıntıda. Çalışanlar işsiz kaldı. Edirne’de şu anda ciddi bir istihdam sıkıntısı var. Şu anda birçok garson, aşçı, temizlikçi işsiz durumda. Acilen devletin aldığı önlemlerin dışında bizim yereldeki iş adamları derneklerinin, ticaret sanayi odasının, esnaf odasının bu konuyla ilgili çözüm önerilerinin ne olduğunu, nasıl bir strateji izleyeceğimizi yani önümüzdeki 2 yıl bu devam ederse ne yapacağımızı bilmemiz gerekiyor." Şeklinde konuştu.

Okulların açılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan İnci; "Vatandaş olarak söylüyorum yüz yüze eğitim dışında bir eğitimle bu çocukların bir yere gelmesi mümkün değil. Zaten birçok dezavantajlı ailemizin çocuğu da bu eğitimlere ulaşamıyor. Bununla ilgili bence Milli Eğitim Bakanlığı’nın ciddi bir çalışma yapması gerekiyor. Bence en sağlıklısı sınıf tekrarı. Kendi çocuklarım için de söylüyorum. Bir şekilde dondurulsun. Çocuklar 1 sene kaybedecek ama en azından bu seneyi telafi edecek bir şansları olması gerekiyor. Kendi çocuğuma bakıyorum. Çocuk ders görüyor, bizi ayda 2 kez çağıracaklarmış, sınav olacakmışız diyor. Böyle bir şey olur mu? Böyle bir şey olmaz. Amaç sınıf geçmek değil ki. İnsanları bomboş bir şekilde mezun ederseniz ne ülkeye faydası olur ne de vatanına bir faydası olur." Dedi.

EGİAD olarak, kentti tanıtan bir aplikasyon projesi üzerinde çalıştıklarını söyleyen Edirne Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İnci, projede Eurowoman Kadınlar Derneği ile ortaklaşa çalışacaklarını belirtti. İnci; "Ortağımız Yanbol’daki Eurowoman Kadınlar Derneği. Biz bu dernekle beraber şu anda Edirne Yanbol’u içeren bir mobil aplikasyon yapıyoruz. İçerik şöyle olacak. Edirne genelindeki minimum 500 tarihi eserin her birinin en az 3-4 fotoğrafı, uydudaki yerleri, yol tarifleri, çevresindeki konaklama imkânları, çevresindeki işletmeleri içeren ciddi bir mobil aplikasyon yapıyoruz. Şu anda ihale aşamasındayız." İfadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen basın toplantısına Edirne Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İnci, Edirne Genç İş adamları Derneği yönetim kurulu üyesi Nevser Eraslan ve basın mensupları katıldı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali