McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 01 Ekim 2020, Perşembe 17:37 tarihinde eklendi. 3852 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

“Güreşlerin yapılacağını sanmıyorum”

Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakım Evi inşaatının temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim; “Bu saatten sonra Kırkpınar yağlı güreşleri yapılmaz. İnşallah birkaç aya kadar bu hastalıktan kurtuluruz. Kurtulamazsak Kırkpınar askıda kalır. Seneye için Kırkpınar hazırlıkları yapmaya başlarız” Dedi.
“Güreşlerin yapılacağını sanmıyorum”

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 3 altın kemerli ağası Seyfettin Selim’in Edirne’ye yaptıracağı Kreş ve Gündüz Bakım Evi’ inşaatı temel atma töreni gerçekleştirildi. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Edirne’ye Kreş ve Gündüz Bakım Evi kazandırmak için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile geçtiğimiz ay protokol imzalamıştı.

“Kalıcı bir eserimiz olsun istiyorduk”

Edirne 'de kalıcı eserleri olmasını istediklerini söyleyen Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, bugüne nasip olduğunu ve Kırkpınar’dan önce açılışını yapmayı planladıklarını belirtti.

“Bu saatten sonra Kırkpınar olmaz!”

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim; “Bu saatten sonra Kırkpınar yağlı güreşleri yapılmaz. İnşallah birkaç aya kadar bu hastalıktan kurtuluruz. Kurtulamazsak Kırkpınar askıda kalır. Seneye için Kırkpınar hazırlıkları yapmaya başlarız. Kırkpınar ağası olarak gerekli görüşmeleri yaptık. Kırkpınar' in bu yıl yapılamayacağı belliydi. Bu hastalık devam ederse seneye de olmaz” dedi.

“Amaç para değil, önce sağlık diyoruz”

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim’in para harcamak istemediği iddialarına cevap veren Ağa Selim; “bu okulun bir değişiğini Arnavutköy'de yapıyoruz. Sağlık ocağı yaptık bitti. Amaç para değil. Önce sağlık diyoruz. Keşke yapsınlar masrafları da bana yazsınlar. Ama bu durumda kimse bu riski almaz. Olur mu olmaz mı bakalım ile bu işler olmaz. Bir seyirci var. Herkes ona göre takvim hazırlıyor. Yapılan bu okulu inşallah Kırkpınar ile birlikte açmayı planlıyoruz. Her şey daha güzel olur" şeklinde açıklamada bulundu.

“Özgün bir proje ortaya çıksın istedik”

3 yıl önce konuşulan bu projenin belediyeden kaynaklanan gecikmelerle bugüne kaldığını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bu süreçte ortaya özgün bir proje ortaya çıksın istedik. Yollar, parklar binalar alabilirsiniz ama ülkelerin gelişmesinde kriter ve pusula alabileceğiniz şeyler bellidir. Bunların başında eğitim, kültür ve sanat gelir. Hiçbir yol, yeşil alan, bina, köprü ülkeleri geleceğe taşıyamaz. Ülkeyi, bir milleti insanlığı ileriye taşımak istiyorsanız yapacağınız en büyük yatırım eğitimdir. Evlatlarımızı Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında yetiştirecek olan bu nadide eğitim yuvasını Edirne’ye kazandıracak olmanın gurur, heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 “Burada eğitim görecek çocuklar için şimdiden hayırlı olsun”

İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün,  Serhat Şehri Edirne’ye yapılan kreş ve gündüz bakım evinin hayırlı olmasını diledi. Bu memleketin tek meselesinin eğitim olduğunu belirten Akgün, burada eğitim görecek çocuklar için şimdiden hayırlı olsun dedi.  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne hakkı adına Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim' e teşekkür ederek hayırlı olmasını diledi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali