McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 05 Ekim 2020, Pazartesi 13:24 tarihinde eklendi. 3198 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yapılan uyarılar maske alışkanlığı kazandırıyor

Edirne’de her hafta Cuma günü kurulan yerli ve yabancı birçok vatandaşın uğrak noktası olan Ulus Pazarı soğuk havaya rağmen doldu taştı. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kışlık giyecek ihtiyaçlarını karşılamak isteyenler pazarın yolunu tuttu. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri Kovid-19 salgın tedbirleri kapsamında pazarda gün boyu devriye atarak vatandaşları maske ve sosyal mesafeye uyum konusunda uyardı.
Yapılan uyarılar maske alışkanlığı kazandırıyor

Fiyatların ekonomik olması nedeniyle Cuma günleri yerli ve yabancı birçok vatandaş Ulus Pazarı’na akın ediyor. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kışlık kazak, mont, bot gibi ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren pazarın yolunu tuttu.

Komşu’nun kışlıkları Edirne’den

Her türlü giyim eşyasının yer aldığı pazarın yurtdışından da birçok müşterisi var. Komşu Ülke Bulgaristan’dan gelen turistler de kışlık alışverişlerini Edirne’den yapıyor. Edirne’de hesaplı alışveriş yapmanın keyfini çıkaran turistler, esnafın da yüzünü güldürüyor. Kaliteli ürünlerin uygun fiyatlarıyla dikkat çektiği Ulus Pazarı, soğuk havaya rağmen yine en kalabalık günlerinden birini yaşadı.

“Kuralları uyguluyoruz, fakat iş vatandaşta bitiyor!”

Kovid-19 salgını ile mücadelede pazardaki güvenlik ekiplerinin denetimleriyle, uyarı anonslarıyla ve dezenfektan makinalarıyla her türlü tedbiri aldıklarını belirten Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK)Başkanı Bülent Reisoğlu; bunun yanı sıra Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de pazarda dolaşarak gereken uyarıyı yaptığını söyledi.

Devletin ve kurumların Kovid-19 ile mücadelede gereken her türlü tedbiri aldığını vurgulayan Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK)Başkanı Reisoğlu, sadece devletin aldığı tedbirlerin yeterli olmadığını vatandaşın da kurallara uyuma özen göstermesi gerektiğini ifade etti.

Reisoğlu’ndan vatandaşlara çağrı!

Özellikle maske ve sosyal mesafe kuralına uyum konusunda sürekli uyarı yaptıklarını aktaran Reisoğlu, zaman zaman vatandaşların kurallara uymadığını belirterek, kendilerinin ve çevresindekilerin sağlığı için kurallara uyma çağrısında bulundu.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali