McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 14 Ekim 2020, Çarşamba 11:53 tarihinde eklendi. 899 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bildiş, “Her zaman görev hazırız”

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne Şubesi Başkanı Aydın Bildiş, “Emekli astsubayların, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatan savunması için ihtiyaç duyulduğunda, her zaman göreve hazır olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Bildiş, “Her zaman görev hazırız”

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Edirne Şubesi Başkanı Aydın Bildiş, “Emekli astsubayların, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatan savunması için ihtiyaç duyulduğunda, her zaman göreve hazır olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

TEMAD Edirne Şubesi Başkanı Aydın Bildiş, derneklerinin kuruluşun 36’ncı yıldönümü ve Astsubaylar Günü dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldi.

Bildiş, her yıl 17 Ekim’de yapmış oldukları, dernek kuruluş yıl dönümü etkinlikleri ve Astsubaylar Günü kutlamalarının koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı ve İl Hıfzıssıhha kurulunun kararıyla iptal edildiğini söyledi.

“TEMAD’I EDİRNE’DE TEMSİL ETMEKTEN GURUR DUYUYORUZ”

2847 Sayılı kanun ile kurulan dört dernekten Edirne’ de sadece Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) ve Türkiye Muharip Gaziler Derneğinin şubesi bulunduğunu belirten Bildiş, “Bizler, Genel Merkezi Ankara’ da bulunan, 96 şubesi ile ülke geneline yayılmış dinamik teşkilat yapısı ile toplumsal faydayı ön planda tutmayı ilke edinmiş̧ TEMAD’ı, Edirne’de temsil etmekten büyük onur duyuyoruz. Temsil görevini üstlendiğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının milletimizin gönlünde sahip olduğu yerin bilincindeyiz ve bu sorumlulukla hareket etmekteyiz. Yolumuz; Atatürk ilke ve inkılapları, idealimiz; milletimizin ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüdür. Sevdamız; şanlı bayrağımız ve her karışı şehit kanları ile sulanmış vatan toprağıdır. Dün olduğu gibi bugün de yolumuza, her türlü siyasi tartışmalardan uzak, Türk Silahlı Kuvvetlerine katıldığımız ilk gün ettiğimiz ve ölene kadar geçerli olacak yeminimize sadık kalarak devam edeceğiz”

“EMEKLİ ASTSUBAYLAR, HER ZAMAN GÖREVE HAZIRDIR”

Astsubayların, kutsal değerler uğruna en çok şehit veren mesleklerden biri olduğunu söyleyen Aydın Bildiş, “Görev mi, aile mi sorusuna her zaman “görev” olarak cevap vermiş astsubayların, vatan toprağının her karışında, denizlerimizin her damlasında, göklerimizin her irtifasında izleri vardır. Devletimizin ve milletimizin bekasının gerektirdiği her yerde modern harp silah, araç ve gereçlerini ustalıkla kullanarak diğer ülke ordularına da örnek olmuşlardır. Kutsal değerler uğruna canlarını ortaya koyarak, en şok şehit veren mesleklerden birisi olmuştur. Emekli astsubayların, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de vatan savunması için ihtiyaç duyulduğunda, her zaman göreve hazır olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bulunduğumuz bölgede yasayan emekli astsubay ve ailelerini bir araya getirmek, kaynaştırmak, acı ve tatlı günlerini birlikte yaşatmak amacıyla yoğun bir faaliyet yürütmekteyiz. Bir asker olarak Çalışmanın ve emekli olduktan sonra da yeni bir yerde yeni bir yaşam kurmanın zorluklarını yasayarak öğrenenlerdeniz. Üyelerimizin ve ailelerinin emeklilik dönemlerinde kendilerini yalnız hissetmemeleri ve dayanışma halinde olmaları TEMAD olarak bizlerin öncelikli görevidir. Bu nedenle; emekli olan her meslektaşımızın öncelikli olarak aramıza katılmasını ve bu aileyi büyütmesini önemsiyoruz. Bu Çağrımıza uyarak, Edirne ve ilçelerinde yasayan mevcut üyelerimize her geçen gün yenilerinin eklenmesi ile bölgemizde güçlü bir STK haline gelmiş bulunmaktayız” dedi.

“MAAŞININ YÜZDE 50’Sİ İLE EMEKLİ OLAN ASTSUBAYLAR ZOR DURUMDADIR”

Astsubayların devlet memurunun aksine bir kademe geriden başlatıldığını dile getiren Bildiş “Çoğu meslek grubuna göre daha Çok sorumluluk gerektiren ve daha riskli bir mesleği ifa eden astsubay emeklilerinin özlük haklarındaki beklentilerin karşılanması en büyük temennimizdir. Bu öncelikli taleplerimizi ana başlıklar halinde sıralayacak olursak; Bugün ülkemizde devlet memurluğuna başlama derece ve kademesi, ön lisans mezunları için 9 uncu derecenin 2 inci kademesi, lisans mezunları için ise 8 inci derecenin 1 inci kademesidir. Ama nedenini bir türlü anlayamadığımız bir şekilde ön lisans mezunu astsubaylar göreve 9 uncu derecenin  1’inci kademesinden, lisans mezunları ise 9’uncu derecenin 3 üncü kademesinden başlatılmaktadır. Bu durumda astsubaylar göreve başlarken diğer bütün devlet memurlarının aksine 1 kademe geriden başlatılarak hak mağduriyetine uğratılmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli olan subayların değişik adlar altında aldıkları tazminatlar ile en son aldıkları maaşın yaklaşık yüzde 80’i tutarında bir maaşla emekli olurken, bu tazminatların hiç birisinin astsubay emeklilerine yansıtılmaması sonucu astsubaylar en son aldıkları maaşın yaklaşık yüzde 45- 50’si ile emekli olabilmektedir. Bu durum astsubay emeklilerini ekonomik olarak zor durumda bırakmaktadır. Bugün astsubay okulları halen ön lisans seviyesinde mezun vermektedir. Ancak; astsubayların tamamına yakını mezun olduktan sonra kendi nam ve hesaplarına okuyarak lisans, bir kısmı da lisansüstü eğitimlerini tamamlamaktadır. Ayrıca; dışarıdan temin edilen muvazzaf astsubay ve yedek astsubayların temin kaynağı olarak da ön lisans veya lisans mezunu olma şartı bulunmaktadır. Muvazzaf astsubay kaynağı olan okulların günün koşullarına uygun olarak ön lisans seviyesinden lisans seviyesine Çıkarılmasının daha uygun olacağını değerlendirmekteyiz. Yukarıda açıkladığımız taleplerden bir kısmı devletin en yetkili makamlarınca haklı görülmüş ve Çözüme kavuşturulacağı yönünde sözler verilmiştir. Bütün temennimiz; bu haklı taleplerimizin bir an önce karşılanmasıdır” dedi.

“DÜNYA DEVLETLERİNİ AZERBAYCAN’IN HAKLI DAVASINI DESTEKLEMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Azerbaycan’ı işgal altındaki topraklarının özgürlüğü için verdiği mücadelede sonuna kadar desteklerinin altını çizen Bildiş, “TEMAD ailesi olarak Türk Milleti üzerinde oynanan kirli oyunların farkındayız ve bu oyunları bozmaya muktedir olan devletimizin yanındayız. Bugün ülkemizin sınırları içerisinde birliğimize kasteden hainlerle mücadele ederken, aynı zamanda sınırlarımız dışında milletimizin ve devletimizin bekası için ter döken Mehmetçiğimize, karasularımızda sismik araştırma amacıyla günlerini denizde geçiren ve bütün engellemelere rağmen oralarda Türk Bayrağını dalgalandıran kahramanlara selamlarımızı ve dualarımızı gönderiyoruz. Aynı zamanda bugün işgal altındaki topraklarının özgürlüğü için mücadele eden Azerbaycan Türkünü haklı davalarında sonuna kadar desteklediğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Karabağ, Azerbaycan toprağıdır ve işgal altındadır. Bugüne kadar haklının yanında olma konusunda iyi bir sınav verememiş dünya devletlerini, en azından bugün Azerbaycan’ı haklı davasında desteklemeye Çağırıyoruz. Ayrıca; bütün insanlığın ortak düşmanı olan korona virüse karşı mücadelede fedakarca Çalışan, toplum sağlığı için kendi sağlıklarını tehlikeye atan bütün sağlık Çalışanlarına şükranlarımızı sunuyoruz. Toplumumuzu da bu zorlu mücadelede sağlık ordumuza yardımcı olmaya ve kurallara uyma konusunda daha hassas olmaya davet ediyoruz. Şahsım ve yönetim kurulumuz adına; salgın tedbirleri nedeniyle bir arada olamadığımız bütün üyelerimizin 17 Ekim TEMAD Kuruluş Yıldönümünü ve Astsubaylar Gününü kutluyor, bugün aramızda olmayan aziz şehitlerimize, ebediyete intikal etmiş gazilerimiz ve meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimiz ve meslektaşlarımıza uzun ve sağlıklı bir yaşam diliyorum ”dedi.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali