McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 02 Kasım 2020, Pazartesi 16:06 tarihinde eklendi. 377 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Altan Tan'dan Selahattin Demirtaş İddiası

Haber Global ekranlarındaki '40' isimli programda 5 Kasım Perşembe akşamı HDP Eski Diyarbakır Milletvekili, araştırmacı yazar Altan Tan konuk edildi.
Altan Tan'dan Selahattin Demirtaş İddiası

Haber Global ekranlarındaki '40' isimli programda 5 Kasım Perşembe akşamı HDP Eski Diyarbakır Milletvekili, araştırmacı yazar Altan Tan konuk edildi.

Tan, tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile ilgili, “Selahattin Demirtaş’ın üzerini kim çizdi” sorusuna, “Buna cevap vermesi gereken kişi Sn. Selahattin Demirtaş’ın kendisidir. Niye? Benim onun adına bir şeyler söylemem siyaseten doğru değil. Ama bir şeyler anlatayım: Türkiye aynı dönemlerde, yani Sn. Selahattin Demirtaş’ın istifa ettiği dönemlerde peşpeşe belli istifalar yaşadı. Mesela İBB Başkanı Sn. Kadir Topbaş istifa etti, Melih Gökçek istifa etti, Balıkesir BB istifa etti, ederken de hüngür hüngür ağladı. Ben Sn. Demirtaş’ın da istifasını bu şekilde yorumladım. Ama kendisi bu işin esasıyla ilgili bir şey söylemediği müddetçe, ondan ilerisini söylemek bize düşmez. Doğru bir şey değil” diyerek yanıt verdi.

Tan'ın programda, Demirtaş hakkında, “Sn. Demirtaş istifa ettikten sonra partideki en yakın arkadaşların şoförü ve danışmanının da görevlerine son verildi. Bunları da açıklamak kendine düşer, veyahut da açıklamaz. Benim kendi yorumum bunu isteyerek yapmadığı” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Tan, programda kendisine yöneltilen "Milletvekili yemininize sadık kaldınız mı?" sorusunu ise şu ifadeleri kullanarak yanıtladı:

Ben bu yeminin başından beri sorunlu olduğunu ve bir dayatma olduğunu düşünenlerdenim. Bu sadece Kürtlük açısından değil, inançlı bir müslüman açısından da, inançlı bir sosyalist açısından da sorunlu. Bizim sol/sosyalist arkadaşlar bizi hep Atatürk'le vurmaya çalışıyorlar, Kemalizm'le. Kendilerine soralım; bu metinden bir rahatsızlık duymuyorlar mı?

"Ahlaki değil, Allah beni affetsin dedim"

Büyük Türk milleti önünde... Bu büyük bir tartışmadır. Türkiye'den, Türk miletinden kast edilen nedir? Kürt, Çerkes bunların hepsine Türk mü demek lazım, başka bir ibare mi kullanmak lazım. AK Parti iktidarının en büyük ayıplarından birisi budur. 20 seneye yakındır bu yemini değiştirmemesi en büyük ayıplarından birisidir. Bütün toplumu rencide etmeyecek bir metin hazırlama mecburiyetleri vardı, bugüne kadar yapmadılar. İnsanların inanmadan bu yemini etmeleri ahlaki değil. Kendi açımdan da öyle. Ben ilk vekil seçildiğimde Allah beni affetsin dedim.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali