McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 06 Kasım 2020, Cuma 13:22 tarihinde eklendi. 358 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Erdoğan Tek Hareketle Deva ve Gelecek Partisi Kitledi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası sonrasında yerine Lütfi Elvan getirildi. İstifa öncesindeki bir diğer değişiklik ise Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Başkanlığı’na getirilmesi oldu.
Erdoğan Tek Hareketle Deva ve Gelecek Partisi Kitledi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası sonrasında yerine Lütfi Elvan getirildi. İstifa öncesindeki bir diğer değişiklik ise Naci Ağbal’ın Merkez Bankası Başkanlığı’na getirilmesi oldu. Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı'ya göre Albayrak’ın istifa kararı almasındaki en önemli etkenlerden biri Naci Ağbal kararıydı.

Alçı, bugünkü köşesinde Elvan ve Ağbal'ın siyaset tarzları ve yakın olduğu isimler konusunda bilgi vererek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan acaba bu iki ismi önemli pozisyonlara getirerek aynı zamanda DEVA ve Gelecek partilerine geçişler için ön mü aldı?" diye sordu. Alçı, şunları kaydetti:

"Tayyip Bey’in DEVA ve Gelecek’in tarzına ve üslubuna yakın iki ismi çok kritik yerlere getirerek yine Erdoğan usülü siyasi zeka manevralarından birini daha yaptığını düşünüyorum... Erdoğan bu hareketiyle bana göre büyük ölçüde DEVA ve Gelecek Partisi’ni kilitlemiş oldu. Ne DEVA Naci Ağbal’a ne Gelecek Lütfi Elvan’a çok sert ve ölümcül vuruşlar yapamaz. Yapsa da yapay olur.

Hakikaten de Ali Babacan Bakanken, Ali Bey’e en yakın ve en iyi anlaştığı isimlerin başında Ağbal gelirdi. Aynı şekilde Lütfi Elvan da Ahmet Davutoğlu ile çok iyi hukuku olan bir isim olarak bilinirdi. Fakat yol ayrımında ikisi de Erdoğan’ın yanında durmayı tercih etti..."

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali