McDonalds’a Konya’dan Sürpriz
Ateistlerin Cenaze Namazı Nasıl Kılınır?
İslam düşmanı Metin Uca öldü
Bu haber 13 Kasım 2020, Cuma 16:30 tarihinde eklendi. 587 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

K. Makedonya İslam Birliği Başkanlığı’na Şakir Fetahu seçildi

Kuzey Makedonya İslam Birliği (Diyanet İşleri) Başkanlığı’na Gostivar Müftüsü Şakir Fetahu seçildi.
K. Makedonya İslam Birliği Başkanlığı’na Şakir Fetahu seçildi

Başkent Üsküp’teki İslam Birliği binasında düzenlenen başkanlık seçiminde Gostivar Müftüsü Şakir Fetahu ile Kalkandelen Müftüsü Kani Nesimi yarıştı.

İslam Birliği’nin en üst organı olan Riyaset tarafından yapılan seçimin ardından seçim komisyonu tarafından yapılan açıklamada Gostivar Müftüsü Şakir Fetahu’nun 18, Kalkandelen Müftüsü’nün 3 oy olduğu belirtildi.

İslam Birliği yeni Başkanı Şakir Fetahu seçimin ardından yaptı açıklamada, “Bugün Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’ndeki tüm Müslümanlar için harika bir gün, bugün İslam Birliği kazandı, bugün hepimiz, insanlık ve yapıcılık kazandı. “Bugün itibariyle İslam’ı orijinal ve geleneksel ruhuyla temsil etme konusunda büyük bir güven ve sorumluluğumuz var.” ifadelerini kullandı.

Fetahu, “Yolumuz, inananların ve vatandaşların hizmetinde bilgi, şeffaflık ve yorulmak nedir bilmeden çalışmak olacaktır. Zamanın getirdiği tüm zorluklara akıllıca yanıt verecek bir İslam Birliği olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

– İslam Dini Birliği’nde seçim sürecine nasıl gelindi?

Kuzey Makedonya İslam Birliğinin bir önceki başkanı Süleyman Recepi, 27 Mayıs’ta yapılan olağanüstü toplantı sonucunda İslam Birliğinin tüzüğü doğrultusunda, başkanlık üyelerinin üçte ikisinden fazlasının oyuyla görevden alınmıştı.

Yeni başkanın seçimi için şartların uygun hale getirilmesine kadar, Recepi’nin yerine Gostivar Müftüsü Şakir Fetahu’nun vekaleten görev yapacağı belirtilmişti.

Görevden alınmasının ardından Recepi, 29 Mayıs’ta bir yazılı açıklama yayınlayarak, başkanlık görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Yazdır Paylaş
ETİKETLER :
Diğer Haberler
EN ÇOK OKUNANLAR
EN SON YORUMLANANLAR
Trakya22 Haber Portali